ThermoWood® Terrasplanken

Tips voor het gebruik van ThermoWood in je tuinontwerp

ThermoWood® is de geregistreerde merknaam voor alle houtsoorten die duurzamer gemaakt zijn door een proces van thermische modificatie. In een zuurstofarme omgeving wordt het zachte hout stevig verwarmd. Dat verbetert niet alleen de duurzaamheid en de stabiliteit van het hout, het maakt het ook beter bestand tegen rot en schimmel, zonder gebruik van chemische middelen. 

Thermisch gemodificeerd hout stijgt van een lage naar een hoge duurzaamheidsklasse. Dat betekent dat het ook perfect geschikt is voor toepassingen in openlucht. Gevelbekledingen zijn een populaire optie, maar ook in de tuin voelt ThermoWood zich helemaal op zijn plaats. Het hout biedt voldoende weerstand tegen invloeden van buitenaf en heeft bovendien een prachtige, donkere kleur. 

In dit artikel ontdek je verschillende inspirerende toepassingen van het duurzame, onderhoudsvriendelijke en aantrekkelijke ThermoWood voor jouw tuin. 

ThermoWood terrasplanken 

ThermoWood is uitermate geschikt voor het aanleggen van terrasplanken, niet alleen vanwege zijn hoge weerbestendigheid maar ook vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk. Het materiaal zorgt voor een veilig loopoppervlak, dat zelfs in natte omstandigheden minder snel glad wordt. Bovendien zorgen de unieke textuur en kleur van ThermoWood terrasplanken voor een natuurlijke en warme uitstraling, die naadloos integreert met diverse landschapsontwerpen. 

ThermoWood gevelbekleding

Voor woningen, tuinhuizen en schuren biedt gevelbekleding van ThermoWood een duurzame, isolerende laag die het hele jaar door uitstekende bescherming biedt tegen de elementen. Dit hout is niet alleen bestand tegen rot en schimmel. Het biedt ook een uitstekende thermische isolatie, waardoor je binnenklimaat stabieler blijft. Het esthetische aspect van ThermoWood, met zijn rijke, donkere kleur en mooie textuur, is altijd een visuele meerwaarde. 

ThermoWood buitenstructuren 

Thermisch gemodificeerd hout biedt robuuste, langdurige bescherming, of je het nu gebruikt voor een ThermoWood tuinhuis voor het opbergen van gereedschap of een ThermoWood carport voor het beschermen van voertuigen. Deze structuren profiteren enorm van de verminderde wateropname en verhoogde levensduur van het hout. Jouw voordeel op lange termijn: minder onderhoud en minder herstellingen. ThermoWood is bijzonder geschikt voor deze toepassingen vanwege zijn structurele stabiliteit en vermogen om goed te presteren onder verschillende weersomstandigheden. 

ThermoWood schuttingen

Een ThermoWood schutting biedt niet alleen privacy, maar weerstaat ook jarenlang de invloeden van het weer zonder te vervormen of te rotten. Dit maakt het een ideaal materiaal voor tuinafscheidingen. Bovendien biedt ThermoWood door zijn dichte structuur een uitstekende geluidsisolatie. Zo creëer je eenvoudig een rustigere en meer afgezonderde tuinomgeving. Deze kwaliteiten maken ThermoWood een slimme keuze voor iedereen die zoekt naar een duurzame, mooie en praktische oplossing voor tuinafscheidingen. 

Combineer ThermoWood met andere tuinelementen

ThermoWood past perfect samen met andere materialen die vaak gebruikt worden in tuinen. Combineer het bijvoorbeeld met metaal of steen om unieke, aantrekkelijke tuinontwerpen te creëren. Met tuinverlichting en beplanting voeg je extra diepte en sfeer toe aan de toepassingen in je tuin waarvoor je ThermoWood gebruikt. 

ThermoWood, de duurzame keuze voor jouw tuin 

Kiezen voor ThermoWood in je tuinontwerp betekent kiezen voor een duurzame, esthetische en functionele houtsoort die bijdraagt aan de levensduur en schoonheid van je tuin. De unieke eigenschappen van thermisch gemodificeerd hout zijn onder meer de natuurlijke weerstand tegen de elementen en het milieuvriendelijke productieproces. ThermoWood is dan ook een slimme keuze voor elke tuinier die op zoek is naar kwaliteit en duurzaamheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *