Stappenplan Badkamer Verbouwing

Een stappenplan voor een soepele badkamer verbouwing

Door de jaren heen verandert je leven, veranderen je wensen en je behoeften. Het is daardoor goed mogelijk dat je met enige regelmaat veranderingen in je huis doorvoert. Ben je er recent achter gekomen dat je huidige badkamer eigenlijk niet meer naar je wens is? Dan is het de hoogste tijd om onderstaand stappenplan op te volgen. Met dit stappenplan voer je op een soepele manier een badkamer verbouwing uit.

Stap 1: zet je wensen héél goed op een rijtje

Voordat je met de verbouwing kunt starten, moet je je wensen goed op een rijtje zetten. Wat mankeert er op dit moment volgens jou aan je badkamer? En wat zou je in de toekomst heel graag in je badkamer willen zien of willen hebben? Werken op dit moment bijvoorbeeld de bedieningsplaten van je toilet niet meer? Dan zou dit een onderdeel zijn dat je tijdens de verbouwing aan moet pakken.

Vind je het lastig om te bepalen wat je wensen zijn? Probeer dan zoveel mogelijk inspiratie op te doen. Ga eens naar sanitairwinkels, bekijk de badkamers van je buren of doe bij vrienden inspiratie op. Uiteraard doe je ook veel internet veel inspiratie op.

Stap 2: stel je budget vast

De tweede stap heeft betrekking op je budget. Hoeveel geld wil je uitgeven aan je nieuwe badkamer? En wat is mogelijk met dit budget? Als je bijvoorbeeld geen al te groot budget hebt, is een grote/luxe inloopdouche wellicht niet de beste optie voor je. Mocht je een groot budget hebben, kun je je uiteraard helemaal uitleven.

Stap 3: bepaal de indeling van de badkamer

Heb je duidelijk in beeld hoeveel geld je uit kunt/wilt geven? Dan kun je na gaan denken over de indeling van de badkamer. Waar wil je bijvoorbeeld het bad en de douche hebben? Waar wil je het toilet hebben? Waar wil je het badkamermeubel hebben? En waar moet de radiator komen te hangen?

Hierbij is het belangrijk om met je huidige indeling rekening te houden. Dat het toilet op de huidige plek zit, heeft uiteraard met de leidingen te maken. Als je je toilet op een andere plek wilt hebben, zou je eerst de leidingen en dergelijke om moeten leggen. Op zich geen probleem, maar niet het handigste. Kijk daarom goed naar je huidige indeling en denk goed over je nieuwe, gewenste indeling na.

Stap 4: bepaal de stijl van de badkamer

Weet je precies wat de indeling van de badkamer moet worden? Dan kun je de stijl van de badkamer gaan bepalen. Doe ook hiervoor veel inspiratie op en hak de knoop door.

Stap 5: bereid de verbouwing voor

Het is nu de hoogste tijd om de nieuwe meubelen en dergelijke aan te schaffen. Je kunt dit het beste ver van tevoren doen; de levertijden op producten voor in de badkamer zijn flink opgelopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *