Schuurmachine

Dit gereedschap komt bij elke verbouwing goed van pas!

Ieder huis heeft wel een simpele gereedschapskist. Deze bestaat vaak uit een paar verschillende schroevendraaiers, een schroefmachine, paar pluggen en verschillende soorten schroeven en een hamer. Wellicht heb je nog een rolmaat en een stanleymes, maar daar houdt het dan ook al ver op. Als er dan een verbouwing verricht moet worden, kun je nog wel eens met je handen in het haar komen te zitten. We noemen een paar gereedschap tools die stiekem toch heel handig zijn om in huis te hebben.

Een boormachine

Niet iedereen heeft standaard een boormachine in huis liggen. Aan de ene kant is dat ook wel te begrijpen, maar aan de andere kant kan deze wel goed van pas komen. Bedenk maar eens hoe vaak je wel niet iets op moet hangen in huis. De ene keer is het een lamp aan het plafond en dan zijn het weer een paar schilderijen. De volgende keer krijgt een van de kinderen een tv op de kamer, die ook weer opgehangen moet worden. Al met al heb je dus redelijk vaak een boormachine nodig. Daarom is het handig om er even wat geld in te investeren, zodat je die standaard in huis hebt liggen. Zo kunnen klussen ook sneller gerealiseerd worden en hoef je niet meer te wachten tot je een boormachine kunt lenen bij een kennis. 

Een schuurmachine

Dit zal je wellicht verbazen, want wat moet je met een schuurmachine? Het is niet zo dat je elk jaar heel jouw interieur moet opschuren. Toch is het verstandig om een schuurmachine in huis te hebben. De parketvloer en de tuintafel zijn namelijk in een handomdraai geschuurd. Daardoor zijn de meubels zo weer als nieuw. Schaf daarom de beste bandschuurmachine aan. Naast het opschuren voor hout, kun je deze ook gebruiken voor het weghalen van roest. Zo hoef je je daar ook niet meer aan te irriteren. Je zult het wellicht een investering vinden, maar het is het zeker waard. Zo hoef je nooit meer te schuren met de hand, wat een hele hoop bloed, zweet, tranen en frustratie kan besparen. Bovendien zijn deze machines vaak nog voordeliger dan de boormachine hierboven. 

Een zaagmachine 

Deze machine inclusief tafel komt het vaakst van pas bij het leggen van een vloer. Laminaat moet namelijk altijd op maat gemaakt worden, want anders past het niet langs de deuren, muren en verwarmingen bijvoorbeeld. Een zaagmachine biedt dan de oplossing, want als je goed hebt gemeten, zaag je hiermee alles op de goede maat. Hetzelfde geldt bij het monteren van de plinten en het ophangen van eventuele planken. Je zult daarom denken dat je een zaagmachine alleen nodig hebt bij het eerste stuk van de verbouwing. Dit kan misschien wel zo zijn, maar je weet nooit wat er in de toekomst gebeurt. Voor hetzelfde geld wil je over een half jaar wel heel de bovenverdieping vernieuwen en heb je dan ook weer een zaagmachine nodig. Misschien gaan de kinderen binnenkort op kamers en kunnen zij ook wel goed gebruik maken van een zaagmachine. Het kan dus stiekem best wel eens een keer voorkomen dat je zo’n machine nodig hebt. Op een gegeven moment worden de kosten van de huur bijna duurder dan wanneer je er zelf een aanschaft. 

Met al deze gereedschappen in huis kun je bijna zelf een eigen bouwbedrijf beginnen. Wellicht komen ze nog een keer van pas bij het realiseren van een hobby. Bij het maken van meubels komen deze machines bijvoorbeeld goed van pas. Uiteraard kun je ook jouw eigen uitleenservice beginnen, als je de apparaten toch hebt staan. Zorg dat je al je vrienden, kennissen en familie op de hoogte stelt van jouw gereedschap. Zo kun je nog een kleine bijdrage vragen als ze een van de machines willen lenen. Dat is nog eens makkelijk geld verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *