Moderne Badkamer

Design tips voor een moderne eigentijdse badkamer

Wanneer je je badkamer gaat renoveren, is de kans groot dat je deze zo modern en eigentijds mogelijk wil maken. Maar wat is nu precies een moderne hedendaagse badkamer? In dit artikel hopen we je wegwijs te maken in de elementen die een rol spelen bij het ontwerpen van deze badkamer.

Kies een passend kleur

Het enige aspect van het badkamerontwerp dat alle andere aspecten beïnvloedt is de keuze van de kleuren. Als je bijvoorbeeld zwarte tegels kiest, zal je waarschijnlijk geen bruin tapijt willen plaatsen. Het eerste wat je moet doen is naar een doe-het-zelf zaak gaan en wat kleurstalen bekijken, om te zien welke kleurenschema’s bij jouw smaak passen. Als je badkamer veel daglicht heeft, kan een donkere kleur wel. Als je maar een klein raam hebt (of helemaal geen raam), is het belangrijk om een lichtere kleur te kiezen, om te voorkomen dat je badkamer er saai, klein en troebel uitziet.

Denk goed na over de vloer

Als je eenmaal de kleuren hebt gekozen, is het een goed idee om een aantal andere inrichtingskeuzes te maken. Ga je tegels gebruiken, behangen of alleen de muren schilderen? Wat voor vloerbedekking komt er? Tegels of laminaat? Hoewel het een traditioneel bouwmateriaal is, kan houteffect op de vloer heel goed werken met moderne ontwerpen. Laminaat wordt aangeraden boven echt hout, want zelfs behandeld hout is na verloop van tijd kwetsbaar voor waterschade. Tapijt is warm en comfortabel, en kan goed staan bij moderne ontwerpen, maar misschien houdt hygiëne en onderhoud je wat tegen.

Wanneer je nu je badkamer kiest, weet je precies hoe de ruimte er omheen eruit zal zien, wat het veel gemakkelijker maakt om iets complimenteus te kiezen. Ontwerpers brengen elke dag meer en meer mooie wastafels en baden uit, maar voordat je iets kiest, moet je er zeker van zijn dat de functie ervan voldoet aan je behoeften!

Inrichten maar!

De volgende stap is de inrichting en het toebehoren. Of je nu een douche, een bad of alle twee hebt, is het belangrijk dat je kranen van hetzelfde materiaal koopt. Chroom is meestal de beste keuze als je voor een moderne look gaat. Wanneer je een douche kiest, overweeg dan het gebruik van een regendouchekop. Deze zijn meestal groter dan de traditionele douchekoppen, en gezien hun milieu- en gezondheidsvoordelen, passen ze zeer goed in hedendaagse badkamers. Een regendouche geeft je nog eens dat spa-gevoel ook!

Als de installatie klaar is, wil je natuurlijk bijpassende accessoires aanschaffen. Glazen spiegelkasten zijn een uitstekende keuze voor moderne badkamers, aangezien ze functioneel en mooi tegelijkertijd zijn. Zorg ervoor dat je vuilnisbakken en toiletborstels kiest die passen bij de decoratie of bij je inrichting, zodat de afwerking helemaal af is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *