Fiets Geparkeerd Zonder Fietsenrek

Een parkeerplek voor elke fiets

Net zoals voor elke auto geldt, verdient jouw fiets ook een parkeerplek. Nou noemen we het niet zo, maar toch heb je een plekje nodig waar je deze kunt stallen. Er is op elke stoep wel een lege ruimte te vinden, waar je deze op slot kan zetten, alleen heeft dat niet de voorkeur. In dit artikel lees je waarom.

De stoep als parkeerplek

Uiteraard zou je technisch gezien op elke stoep jouw fiets kunnen stallen. Er is vaak ruimte genoeg voor. De fietsers onder ons weten heel goed waarom dat niet de voorkeur heeft. Er worden namelijk steeds meer fietsen gestolen en op de stoep staan ze nogal voor het oprapen. 

Natuurlijk lok je het niet uit als je jouw fiets netjes op slot zet, maar toch ben je een makkelijk doelwit voor veel fietsendieven. Helaas is dat ook de harde realiteit van tegenwoordig, dat mensen niet meer met hun handen van andermans spullen af kunnen blijven. Dat is een reden waarom je jouw fiets beter niet overal te pas en te onpas kunt stallen. 

Reden voor een fietsenrek

Veel bedrijven kiezen ervoor om een fietsenrek te plaatsen voor fietsende klanten. Dat kan al een goede oplossing zijn om fietsendieven tegen te werken. Als je jouw fiets vast maakt aan het rek is het voor hen des te moeilijker om jouw fiets mee te nemen. Je beschermt jouw fiets door deze in een fietsenrek te plaatsen. 

Over beschermen gesproken, een fietsenrek zorgt er ook voor dat jouw fiets minder snel om kan vallen. Stel je fiets staat op een stoep en er komt een windvlaag, dan kun je die van jou tussen alle fietsen uit gaan plukken. Bovendien kan er ook altijd iemand tegenaan lopen, waardoor ze in een rijtje omvallen. Dat probleem voorkom je als je jouw fiets stalt in een fietsenrek. Deze fietsenrekken zijn namelijk zo ontworpen, dat je jouw voorband er tussen moet klemmen. Zo is het bijna onmogelijk om jouw fiets om te gooien, ook al stoot iemand er per ongeluk tegenaan.

Je beschermt jouw fiets dan ook dubbel door deze in zo’n rek te stallen. 

Een complete fietsenstalling

Bij veel bedrijven en scholen zie je juist complete fietsenstallingen. Dat is eigenlijk nog beter, want dan staat jouw fiets nog meer beschermd. Voornamelijk fietsenstallingen met een slot op de deur, werken goed tegen diefstal. Je wil immers thuis ook dat jouw fiets achter slot en grendel staat, dus het is wel zo fijn als jouw werkgever deze optie biedt. 

Naast het feit dat jouw fiets veel veiliger staat is het ook fijn dat deze beschut staat. Een fietsenstalling is natuurlijk overdekt, waardoor jouw fiets niet nat kan worden en minder kans heeft op roest. Dat is nog een reden om jouw fiets altijd in een fietsenstalling te plaatsen, als die aanwezig is.

Voor bedrijven is een fietsenstalling ook een betere optie. Je biedt namelijk een stukje veiligheid, maar het is ook veel praktischer. Je kunt zo namelijk veel meer fietsen kwijt. Ook al zet je er alleen enkellaags fietsenrekken neer. Zo’n enkellaags fietsenrek kan meer fietsen stallen, dan wanneer je ze los op de stoep laat zetten. Je krijgt dan namelijk altijd het probleem dat mensen veel ruimte tussen de fietsen open laten, zodat ze er zelf nog uit kunnen. Anderen zetten de fietsen weer wel heel dicht op elkaar, waardoor je de kans hebt dat ze omvallen als domino day. 

Bovendien heb je als bedrijf ook de kans dat iedereen te pas en te onpas zijn fiets voor jouw deur neer stalt. Dit kan de doorgang helemaal blokkeren. Daarom kun je beter kiezen voor een fietsenrek of complete fietsenstalling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *