kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding onderhouden? Zo doe je dat

De gevels van veel huizen bestaan tegenwoordig niet alleen meer uit bakstenen. Steeds meer mensen kiezen er namelijk voor om een deel van hun gevel te bekleden met kunststof. Dit komt vooral doordat je hier weinig omkijken naar hebt. Om de kunststof gevelbekleding mooi te houden, is het alleen wel belangrijk om het zo nu en dan te onderhouden. In deze tekst vertellen wij je alles wat je moet weten over kunststof gevelbekleding onderhoud.

Hoe vaak moet je kunststof gevelbekleding schoonmaken?

Voordat je begint met het schoonmaken van kunststof gevelbekleding ben je vast benieuwd hoe vaak je dit moet doen. Verwacht niet dat je jouw handen hier vol aan hebt, want je hoeft kunststof amper schoon te maken. Vaak is een- tot tweemaal per jaar al voldoende. Twijfel je of schoonmaken alweer nodig is? Kijk dan eens of de gevelbekleding smerig is. Wanneer hij er nog redelijk schoon uitziet, kun je het schoonmaken uitstellen.

Zo maak je kunststof gevelbekleding schoon

Is jouw kunststof gevelbekleding smerig? Dan is het tijd voor een schoonmaakbeurt. Hier hoef je geen professioneel schoonmaakbedrijf voor in te huren, want kunststof schoonmaken is iets wat je zelf kunt doen. Pak een emmer, doe hier groene zeep in en vul hem met warm water. Neem de gevelbekleding vervolgens af met een zachte doek.

Als de gevelbekleding zich op behoorlijke hoogte bevindt, kan het lastiger zijn om het zelf schoon te maken. Je hebt dan een ladder of steiger nodig. Vind je het niet prettig om op hoogte te werken? Dan kun je er alsnog voor kiezen om het schoonmaken uit te besteden. Dit brengt weliswaar kosten met zich mee, maar je maakt ze waarschijnlijk maar één eker per jaar. Op jaarbasis ben je dus geen bijzonder hoog bedrag kwijt als je jouw kunststof gevelbekleding laat reinigen.

3 dingen die je niet moet doen

Zoals je hierboven kon lezen, kun je in veel gevallen zelf kunststof gevelbekleding schoonmaken. Toch trekken veel mensen hun eigen plan bij het reinigen van dit materiaal. Omdat dit niet verstandig is, zetten wij hier 3 dingen op een rijtje die je niet moet doen als je zelf kunststof gevelbekleding schoon gaat maken.

  1. Hogedrukspuit gebruiken
    Voor het schoonmaken van kunststof gevelbekleding moet je nooit een hogedrukspuit gebruiken. Jouw gevel wordt hiermee weliswaar goed schoon, maar er kunnen krassen in het kunststof komen. 
  2. Schoonmaken met chemische producten en/of een schuurspons
    Wordt jouw kunststof gevelbekleding niet schoon? Gebruik dan nooit chemische producten en/of een schuurspons. Chemische schoonmaakmiddelen kunnen er namelijk voor zorgen dat kunststof verkleurt, terwijl er door een schuurspons krassen in het materiaal kunnen komen.
  3. Reinigen met een droge doek
    Tot slot is het niet verstandig om kunststof gevelbekleding schoon te maken met een droge doek. Hierdoor kunnen er krassen ontstaan in het kunststof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *