Grote Ramen

Een modern interieur, hoe begin ik eraan?

Sta je op het punt om te verhuizen of heb je gewoon even nood aan iets nieuws? Dan kan je het interieur van je woning een nieuwe look geven. Een modern interieur is enorm populair, maar wat hoort er nu juist bij dat hedendaags interieur en wat helemaal niet? Hieronder vind je enkele tips om een het interieur te kiezen dat helemaal bij jouw stijl past.

Grote ramen 

Een modern interieur? Daar horen natuurlijk grote ramen bij! Het is zeker een goede keuze, omdat je veel licht kan binnenlaten en je altijd een mooi zicht hebt op je tuin of de wijk waar je woont. Maar je wil uiteraard niet dat iedereen zomaar kan binnenkijken in je woonkamer.  Daarom zijn lamellen of jaloezieën zeker een goed idee. Je krijgt nog veel natuurlijk licht binnen en je zorgt ervoor dat de buren niet kunnen zien wat je in je woonkamer aan het doen bent. Als je ramen geen standaardvorm hebben kan je perfect lamellen op maat bestellen. Donkere aluminium lamellen zijn een echte ‘must have’ voor je moderne interieur. Aluminum gebruiken om je woning een moderne uitstraling te geven is dé trend van 2022 volgens de ramen-deuren-gids. Het kan goed tegen vocht, dus er zal geen roest ontstaan en het ziet er heel strak uit.

Heb je hoge ramen? Dan neem je best verticale lamellen, deze zullen ervoor zorgen dat de ramen nog groter lijken dan ze eigenlijk al zijn. Zijn lamellen niet zo je ding? Kies dan voor Chinese panelen: ze zorgen er ook voor dat er voldoende zonlicht je woonkamer bereikt. Misschien niet de beste keuze in je slaapkamer, tenzij je graag met ochtendlicht wakker wordt. Anders kies je best voor verduisterende gordijnen. 

Veel ruimte 

Bij een modern interieur denken we direct aan een gevoel van openheid en ruimte. Zorg dat je niet te veel meubelen koopt, want anders staat alles heel dicht op elkaar, wat juist een heel benauwd gevoel geeft. Je kan beter gaan voor enkele grote meubels die de ruimte volledig vullen, in plaats van veel kleine dingen, want zo ziet je woonkamer er snel rommelig uit. In dit geval is het echt ‘less is more’. Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een glazen tafel of kasten. Glas is heel hip en strak en het weerkaatst licht waardoor je kamer veel groter lijkt dan ze eigenlijk is. 

Als je hoge plafonds hebt, is het ook altijd goed om kaders of planken tegen de muren te hangen, op die manier gaan mensen geneigd zijn om naar boven te kijken, wat zorgt voor een ruimer gevoel. Werken met kleur geeft ook veel mogelijkheden aan je interieur. Kies voor overgordijnen in dezelfde kleur als de muren, dit straalt rust uit en het zorgt ervoor dat de gordijnen en de muren in elkaar overvloeien, waardoor je ruimte veel groter aanvoelt. Ga niet voor donkere kleuren, want dat zorgt ervoor dat je ruimte weer kleiner lijkt. Wit of pastel kleuren zijn dus een beter idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *