Een Hekwerk Plaatsen

Een hekwerk laten plaatsen? Dit zijn de opties!

Een hekwerk zie je vaak voorbij komen bij bedrijven. Het is een manier om je eigen grond te beveiligen. Voor mensen met een vrijstaand huis is het wellicht ook verstandig om voor een hekwerk te kiezen. Het geeft toch een veiliger gevoel, dan wanneer de boel helemaal open is. Al is het maar voor je eigen gemoedsrust. We zetten de verschillende opties voor je op een rijtje, zodat je de juiste keuze kan maken.

Een dubbelstaafmat hekwerk

Een dubbelstaafmat hekwerk is enorm populair en dat is te danken aan de goede eigenschappen. Op sportverenigingen kun je deze hekken bijvoorbeeld tegenkomen, maar ook bij vele bedrijven. Het hek is namelijk ideaal om je terrein te beveiligen, maar dient ook zeker als erfafscheiding. Mocht je erover nadenken om je terrein te beveiligen is dit de meest voordelige optie, die tegelijkertijd heel duurzaam is. Het voordeel van een dubbelstaafmat hekwerk is dat deze in verschillende hoogtes en kleuren te verkrijgen is. Je kunt een dubbelstaafmat hekwerk online bestellen. 

Kies jouw poort automatisering

Een hekwerk gaat natuurlijk automatisch open, maar voor welke poort automatisering kies jij? Er zijn heel veel verschillende opties met ieder zijn eigen functie. Een van de bekendste voor bedrijven is de schuifpoort en het verkeerslicht. Uiteraard zijn er nog meer opties, de één past beter bij een bedrijf en de ander past weer beter bij een woning. Je hebt bijvoorbeeld de dubbele draaipoort motor en de knikarm motor. De dubbele draaipoort is een poort automatisering die je vaker bij bedrijven tegen zult komen. Hierbij wordt het hek naar binnen gedraaid en kunnen werknemers bijvoorbeeld het bedrijventerrein betreden. De knikarm motor daarentegen draait naar buiten open. Deze zul je vaker bij woningen tegenkomen.  Uiteraard zijn er nog veel meer andere opties. Zo is er de fotocel, deurautomaat, pincode bediening, beldrukker en sleutelschakelaar. De één zul je weer eerder zien bij woningen en de ander wordt weer meer gebruikt bij bedrijventerreinen. Het is aan jou als eigenaar de keus, welke optie jij fijn vindt en waar jij je het meest veilig bij voelt. 

Hekwerken

De verschillende hekwerken

We hebben het al gehad over één type hekwerk, maar er zijn natuurlijk nog meer hekwerken te verkrijgen. We kunnen buiten het dubbelstaafmat hekwerk de volgende hekwerken onderscheiden: het gaashekwerk en het spijlenhekwerk. Het dubbelstaafmat hekwerk is dan het hekwerk wat het meest zou worden gebruikt bij woningen. 

Elk hekwerk heeft ook een poort nodig. Ook daarbij zijn weer verschillende opties mogelijk. Je kunt kiezen voor een schuifpoort met een van bovenstaande poortautomatiseringen. Daarnaast zijn er ook andere poorten te bestellen. Denk bijvoorbeeld aan de harmonica vouwpoorten, tuinpoorten, enkele draaipoort en dubbele draaipoort. Hierbij geldt ook weer dat de één meer geschikt is voor een woning en de ander weer meer geschikt voor een bedrijventerrein of speeltuin bijvoorbeeld. 

Een hekwerk neem je natuurlijk niet alleen voor de veiligheid. Niet alle hekwerken zijn zo hoog, over sommige valt gemakkelijk heen te stappen, dat is vaak zo met een tuinpoort. Vele mensen schaffen een hekwerk ook aan als erfafscheiding in de voortuin. Zo kunnen ze bijvoorbeeld in de zomer de voordeur open laten en kunnen de honden of kinderen in de voortuin spelen. Of mensen hebben een hekwerk om andere redenen. Hoe laag of hoog het hekwerk ook mag zijn, het geeft je toch het gevoel van privacy en dat is ook vaak een reden om voor een hekwerk te kiezen. Een dubbele draaipoort zie je natuurlijk eerder bij bedrijventerreinen en die kunnen dan weer voorzien worden van allerlei verschillende poortautomatiseringen. 

Mocht je ooit voor een hekwerk willen kiezen, dan heb je hier de verschillende opties op een rijtje. Ga wel eerst voor jezelf na, waar je een hekwerk voor wil gebruiken en welke dan het beste bij jou past.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *