PVC Vloeren

Spc: de verbeterde versie van pvc vloeren

PVC vloeren kennen we allemaal. Het is de laatste jaren een echte trend om pvc vloeren in je huis te laten leggen. Massaal hebben we deze aangeschaft. Pvc is zelfs populairder geworden dan laminaat, terwijl deze in allerlei verschillende soorten en maten te verkrijgen is. Maar, nu is er dus weer iets nieuws op de markt, namelijk de spc vloer. Grote kans dat deze net zo populair wordt. In dit artikel lees je alles over deze nieuwe verbeterde versie van de pcv vloer.

Dit is spc

Laten we eerst de tijd nemen om uit te leggen wat spc precies inhoudt. Een spc vloer is eigenlijk hetzelfde als een pvc vloer, maar dan een verbeterde versie ervan. Spc staat voor ‘stone polymer composite’ en is een combinatie van de voordelen van vele vloeren. Een andere benaming voor deze vloer is rigid core pvc. Deze vloer bestaat uit de volgende lagen: een geluiddempende ondervloer, een stevige kalksteen kern met een print van het design van pvc zeil erbovenop. De bovenste laag is een slijtlaag ter bescherming van de vloer. De kern van kalksteen zorgt ervoor dat deze vloer veel steviger is, maar wel dezelfde flexibiliteit en veelzijdigheid behoud van de traditionele pvc vloer.

De verschillende soorten

Een spc vloer is in verschillende soorten te verkrijgen. Zo kun je kiezen voor kliklaminaat, waardoor je de spc vloer gemakkelijk zelf kunt leggen door middel van het kliksysteem, waar de vloer over beschikt. Daarnaast kun je kiezen voor de spc vloer in visgraat. Dit type is de laatste jaren heel populair, vooral in combinatie met elkaar. Zo heb je het beste van twee werelden, visgraat patroon en de pvc vloer. Deze spc visgraat vloer geeft een moderne uitstraling aan je woning. De derde optie is de betonlook vloer van spc. Dit type vloer geeft juist weer een robuuste en industriële uitstraling aan je interieur. Het is natuurlijk aan jou om uit te zoeken welk type vloer je in jouw woning wil (laten) leggen. Weet dat elke spc vloer van Floorinq heel geschikt is, in welke ruimte dan ook. Het is wel verstandig om de vloer af te stemmen met je interieur. Als je voor een industriële woonstijl gaat, zul je willen kiezen voor een spc vloer met een betonlook. 

De voordelen van een spc vloer

Uiteraard zitten er een hele hoop voordelen aan een spc vloer. Sommige zijn al eerder naar voren gekomen, zoals geluiddempend en slijtvast. Dat zijn kenmerken die je wil hebben bij een vloer. Spc vloeren hebben nog meer interessante voordelen. De vloeren zijn water- en hittebestendig, waardoor de badkamer ook een geschikte ruimte is voor het leggen van een spc vloer. In principe zijn de vloeren overal te leggen. Dit betekent dat je door heel het huis dezelfde vloer kan leggen en de stijl dus kan doortrekken. Zoals eerder besproken zal de vloer niet snel slijten, dit komt mede doordat een spc vloer krasbestendig is. Het moet heel gek lopen, wil je er een kras op willen maken. Een ander voordeel is het antislipeffect. Je zal nooit meer uitglijden met natte schoenen of voeten. Wel zo handig als je de spc vloer door wil trekken naar de badkamer. Ook niet geheel onbelangrijk is dat een spc vloer geschikt is voor vloerverwarming. Zo hoef je nooit meer koude voeten te hebben, dus een groot voordeel. Een spc vloer is tenslotte ook recyclebaar. Door het kiezen voor dit type vloer, ben je dus ook hele milieubewuste keuzes aan het maken. Dat is wellicht ook een voordeel die je mee wil nemen in je overweging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *