Een Goede Schuur Bouwen

Drie tips die jou helpen om een goede schuur te bouwen voor in de tuin

Je kan wel wat meer ruimte gebruiken om je spullen in op te bergen. Daarom lijkt het je handig om een schuur te plaatsen. Als je voldoende ruimte hebt in je tuin dan is het een goed idee om er hier een te plaatsen. Niet alleen kan je hier al je tuinspullen in kwijt, ook is het een goede plek om in te klussen of te gebruiken voor hobbyactiviteiten. Als je online kijkt lopen de prijzen al snel hoog op, dus waarom ga je deze schuur niet zelf bouwen? In dit blog geven we jou drie tips hoe jij je nieuwe schuur het beste kan bouwen!

De bouwtekening

Voordat je begint aan het bouwen van je nieuwe schuur is het verstandig om een schets te maken van het soort schuur wat jij wil gaan bouwen. Denk hier aan praktische zaken zoals: wat wil je in de schuur gaan opbergen, hoeveel ruimte is er beschikbaar, welk type dak wil je op de schuur plaatsen en welke materialen ga je gebruiken. Na de schets kan je beginnen aan een bouwtekening. Neem hierin zowel de buiten als de binnenmaten van de schuur mee en denk na over eventuele aansluitingen voor elektriciteit of water. De afmetingen van de schuur zijn erg belangrijk. Wanneer je de schuur alleen gebruikt voor het opbergen van gereedschap, tuinbenodigdheden en fietsen, dan raden wij je aan om een schuur van 2300 bij 2500 millimeter te bouwen. 

Materialen

Wanneer jouw bouwtekening compleet is kan je gaan kijken naar het plaatmateriaal dat je wil gaan gebruiken. Hoe ga jij de schuur bouwen? Metselen kost relatief veel tijd en geld waardoor er al snel wordt gekozen voor een houten schuur. Hout kan heel lang meegaan door de goede kwaliteit van dit product. Je kan ook kiezen om de schuur van metaal te maken. Dit is zeer duurzaam materiaal en kan slechte weeromstandigheden makkelijk overleven. Weet je ook al welke materialen je nodig hebt voor de inrichting van de schuur? Kies je voor werkbladen van betonplex of maak je liever gebruik van multiplex? Wanneer je begint met bouwen is het belangrijk om te zorgen dat je genoeg van de juiste materialen en gereedschap klaar hebt liggen. Dit voorkomt dat je steeds moet stoppen en heen en weer moet rijden. 

De fundering en de afwerking

De fundering van de schuur is het belangrijkste onderdeel. En goede fundering zorgt ervoor dat je schuur stevig en recht staat en dat er geen vocht en ongedierte binnenkomt. Wanneer het gaat over de fundering zijn er twee opties: betonnen fundering of tegelfundering. Een fundering van beton is de meest duurzame optie. Deze fundering zal ook niet inzakken. Wanneer je kiest voor een fundering van tegels moet je rekening houden dat het vocht gemakkelijker binnenkomt. Wel zorgen tegels voor een droge vloer. Zorg dat wanneer je de fundering met tegels gaat leggen je deze op een stevige basis legt. De beste fundering voor een gemiddelde schuur is een fundering met vorstrand. Wanneer je een grote schuur bouwt is het verstandig om een sonderingsrapport op te vragen voordat je begint met bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *