Kosten Badkamer Betegelen

De kosten om jouw badkamer te tegelen

De kosten van tegels zijn een vaak over het hoofd geziene uitgave bij het renoveren van een badkamer, maar omdat ze snel kunnen oplopen, is het belangrijk om met deze kosten rekening te houden bij het budgetteren voor een badkamer upgrade. In deze blogs bekijken we enkele belangrijke overwegingen bij het berekenen van de kosten van het betegelen van een badkamer en geven we je enkele tips om deze kosten te verlagen.

Kostenoverwegingen voor tegels

Bij het berekenen van de kosten van tegels, zijn er een aantal verschillende factoren waarmee je rekening moet houden:

 • Waar ben je aan het tegelen?
 • Prijs van tegels
 • Kosten van andere materialen
 • Keuze uit tegels
 • Arbeidskosten
 • Grootte en vorm van de badkamer

Waar ben je aan het tegelen?

Bij het berekenen van de kosten is het belangrijk om te overwegen waar je gaat betegelen. Het volledig betegelen van de muren en vloeren is de duurste optie. Als je hier wat geld wilt besparen maar toch alle wanden wilt laten betegelen, dan kan je een laminaatvloer of vinylvloer leggen. Dit is vaak goedkoper en gemakkelijker te installeren voor een doe-het-zelver.

Een ander alternatief is het betegelen tot halverwege de wanden. Dit geeft je de spatwaterbescherming die tegels bieden waar jij het nodig hebt, terwijl de kosten laag blijven. Halverwege een muur betegelen kan de kamer groter doen lijken, dus dit is een populaire keuze voor kleinere badkamers.

Kosten van tegels

Dit wordt jouw grootste kostenpost bij het betegelen van de badkamer, dus het is belangrijk om dit eerst te berekenen. De prijs van tegels kan enorm variëren, afhankelijk van het materiaal en de grootte, maar meestal vind je de prijs per vierkante meter. Dit betekent dat je de afmetingen van de kamer die je wilt betegelen moet meten voordat je de kosten gaat berekenen. Het wordt ook aanbevolen dat je 10% meer koopt dan jij nodig hebt vanwege verspilling door het snijden van tegels.

Bij het nadenken over de prijs van de tegels is duurzaamheid een belangrijke overweging. Hoewel sommige tegels op korte termijn goedkoper zullen zijn, is het onwaarschijnlijk dat ze zo duurzaam zijn als duurdere tegels. Dus hoewel je nu geld kunt besparen, moet je ze misschien eerder vervangen dan wanneer jij in tegels van hogere kwaliteit investeert. 

Kosten van andere materialen

Er zijn een aantal andere materialen die je moet aanschaffen bij het betegelen van de badkamer. Als je alles bij 1 winkel koopt, kunnen ze dit in jouw opgegeven prijs opnemen.

 • Tegelafstandhouders
 • Tegellijm
 • voegmiddel
 • Tegelsteunplaat (indien nodig)

Als je ervoor kiest om je badkamer zelf te betegelen, moet je ook rekening houden met de kosten van extra gereedschap dat je misschien nog niet bezit. Waaronder:

 • Tegelsnijder
 • Tegeltangen
 • Groutvlotter
 • Getande troffel
 • Spons

Arbeidskosten

Een andere grote kostenpost zijn de arbeidskosten als je besluit een tegelzetter in te huren om het werk te voltooien. Het is moeilijk om een ​​nauwkeurige schatting te geven van de arbeidskosten die ermee gemoeid zijn vanwege het grote aantal factoren die de kosten van tegels kunnen beïnvloeden, maar hier zijn er een paar:

Verwijder je de tegels zelf?

Omdat de kosten van tegels hoog kunnen zijn, kan je ervoor kiezen om wat geld te besparen en de bestaande tegels zelf te verwijderen. Dit is geen bijzonder moeilijke klus en kan met een beetje geduld door een doe-het-zelver worden geklaard.

Afvoeren van oude tegels

Ook als je ervoor kiest om de oude tegels zelf af te voeren, kan je ook wat geld besparen. Afhankelijk van waar je in het land woont, kan je dit mogelijk gratis doen bij de plaatselijke recyclingcentrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *