Een Design Woonkamer

Doe voor een verbouwing online inspiratie op

De verbouwing van een woning heeft vaak heel wat voeten in de aarde. Mensen vinden het doorgaans lastig om op voorhand te visualiseren hoe bepaalde keuzes in de praktijk uit zullen pakken. Denk aan een combinatie van verschillende kleuren, de indeling van een ruimte en bijvoorbeeld de mix aan materialen. Op welke manier bereid jij jezelf zo goed mogelijk voor op de verbouwing? Waar doe je inspiratie op tijdens het maken van de plannen hiervoor? Zoek je bijvoorbeeld naar voorbeelden van een design woonkamer, badkamer of keuken op een sociaal platform als Pinterest? In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je inspiratie op kunt doen voor jouw komende verbouwing in huis. 

Online binnenkijken bij mensen met een luxe ingerichte woning 
De makkelijkste manier om inspiratie op te doen, is door bij mensen binnen te kijken. Het geeft je een beeld van het effect wat verschillende kleur- en materiaalcombinaties hebben op de uitstraling van een ruimte. Ga eens langs bij vrienden die hun woning recent vernieuwd hebben, of loop eens langs bij de buren om een beeld te krijgen van de wijze waarop ruimtes in te delen zijn. Zeker in nieuwbouwwijken hebben woningen vaak enigszins dezelfde vorm, doordat deze vooraf grotendeels prefab in de fabriek gemaakt worden. 

Een alternatief is bij mensen binnenkijken in een online blog. Je vindt er huishoudens met een exclusieve keuken, een landelijk ingerichte keuken en bijvoorbeeld een keuken met een industrieel of klassiek tintje. Wat krijgt jouw voorkeur? Leuk aan online blogs is dat je ongegeneerd rond kunt kijken. 

Werk je plan op hoofdlijnen uit en vul aan met accessoires 
Het opdoen van inspiratie voor de verbouwing van je eigen woning is voornamelijk van belang om de hoofdlijnen hiervan op papier te kunnen zetten. Nadat de basis van het nieuwe interieur in huis staat, is het zaak om dit verder uit te breiden met enkele accessoires. De accessoires kun je gebruiken om een eyecatcher aan het interieur toe te voegen, wat de aandacht afleidt bij een minder fraai hoekje in de ruimte. Denk aan de hoek waar je kinderen enthousiast hun speelgoed verzamelen. Ook helpen de accessoires je om accenten aan te brengen, bijvoorbeeld in de kleuren die je gebruikt. Wees hierin niet te voorzichtig; het is juist leuk om sterk contrasterende kleuren met elkaar te combineren in het interieur. Het geeft een ruimte karakter en maakt deze minder saai. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *