Wandverlichting in de woonkamer

Verbeter de sfeer in je woning door wandverlichting

Wandverlichting is een goede investering in jouw woning. Het kan namelijk zorgen voor meer sfeer in huis. Voornamelijk in de winter zorgt wandverlichting voor een warme sfeer in jouw woning. Nog een kaars hier en daar en het is een ideale winter setting. Alleen, wat voor wandverlichting bestaat er? En wat voor andere verlichting kun je aanschaffen voor sfeer verbetering? Je leest er alles over in dit artikel.

De keuze aan wandverlichting 

Als je wandverlichting toe wil voegen in jouw woning, dan is de keuze reuze groot. Er bestaan heel veel verschillende soorten en maten, die allemaal mooi in jouw interieur kunnen passen. Het is belangrijk om de verlichting aan te passen aan de inrichting en niet andersom. Zo kun je namelijk beter kiezen welke verlichting het beste past in jouw huis. 

Denk bijvoorbeeld aan up down verlichting. Dit type wandverlichting zorgt ervoor dat je zowel boven als onder licht creëert op de muur. In sommige woningen is dat perfect, in andere huizen kies je liever een van de twee. Dit betekent dat je up wandverlichting kiest voor licht aan de bovenkant van de muur en down verlichting voor sfeer aan de onderkant. Al hoeft up down verlichting heus niet voor overdreven veel licht te zorgen. Dat ligt er maar net aan hoe fel de lamp is die je kiest. Daarnaast speelt de vorm van de wandlamp een rol en of dat je deze kunt dimmen. Als de verlichting dimbaar is, is up down wandverlichting perfect om meer sfeer te creëren in uw woning. 

Lijkt dat je veel te veel verlichting? Dan kun je ook nog kiezen voor wandlampen die rondom schijnen. Hierdoor creëer je minder licht op de muur zelf, maar dat zorgt wel weer voor een bepaalde sfeer. Je kunt er ook voor kiezen om een bepaald stuk in huis uit te lichten. Denk bijvoorbeeld aan een bepaalde foto of schilderij. Daar zijn schilderijlampen voor. Deze hang je op boven het canvas of de fotolijst. Op die manier wordt meteen de aandacht getrokken naar dat punt. 

Dan heb je ook nog wandverlichting die naar andere punten kan schijnen. Deze schijnt dan bijvoorbeeld rondom op de muur, maar heeft ook nog een lichtje dat een andere kant op schijnt. Deze wordt ook wel gebruikt als leeslamp. De meeste mensen plaatsen deze dan ook boven de bank. Zo’n wandlamp is ideaal als je ‘s avonds graag een boek of krant leest. 

Andere type verlichting

Je kunt natuurlijk niet alleen voor wandverlichting kiezen in huis. Je hebt boven bepaalde objecten nou eenmaal ook verlichting nodig. Hanglampen zijn dan ook essentieel in een woning. Denk bijvoorbeeld aan een hanglamp boven de eettafel. Je kunt niet zonder, vooral niet in de wintermaanden, waarin het al vroeg donker is. 

Als je op zoek gaat naar een hanglamp dan zijn er veel designs mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan hanglampen in verschillende maten. Dan heb je een lamp, met verschillende lichtbronnen. Deze hangen dan op verschillende hoogtes om meer dynamiek in huis te creëren. Het ziet er speels uit, maar past perfect bij de strakke wandverlichting in huis. 

Om de wandverlichting te versterken in sommige hoeken van de kamer, kun je ook nog kiezen voor inbouwspots van leddepot.be. Samen maken deze twee type verlichting een aangename sfeer in huis. Natuurlijk kun je dat ook altijd combineren met een staande lamp. Je hebt genoeg lichtbronnen nodig in huis, dus je kunt best spelen met verschillende soorten, maten en zelfs kleuren. Wat wel belangrijk is, is dat je kiest voor led verlichting. Deze zorgt voor een minder hoge energierekening en is meestal dimbaar. Dat is belangrijk als je sfeer wil creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *