Een Gerestoreerde Keuken

Deze zaken zijn onmisbaar bij een verbouwing

Als je aan een verbouwing denkt, denk je al gauw aan het slopen van muren, badkamers en keukens. Dat slopen doe je natuurlijk voor een goed doel: om er iets mooiers voor terug te krijgen. Alleen voordat je aan al het sloopwerk begint, moet je een aantal zaken eerst op een rijtje hebben. Er zijn namelijk wat dingen die onmisbaar zijn bij een verbouwing. Voordat je dat hebt geregeld, kun je eigenlijk nog niet beginnen.

Een plan van aanpak

Laten we beginnen met het plan van aanpak. Het is namelijk altijd belangrijk om te weten waar je aan gaat beginnen. Wat ga je verbouwen? En wat heb je daarvoor nodig? Wil je de badkamer aanpakken? Dan zal er een nieuwe badkamer uitgezocht moeten worden. 

Heb je alleen een nieuwe badkamer nodig of moet er bijvoorbeeld ook een wand gebouwd worden. Dat zijn allemaal zaken die je vooraf al duidelijk moet hebben. Je wil namelijk eerst de wand zetten, voordat je al je gloednieuwe badkamerspullen gaat plaatsen. 

Bovendien heb je altijd te maken met een levertijd. Houd daar rekening mee. Plan het daarom goed, zodat je niet wekenlang zonder badkamer of keuken zit. Dat betekent dus dat je ruim van tevoren al je nieuwe meubels moet uit gaan kiezen. Een verbouwing op zichzelf is misschien binnen een paar dagen klaar, maar er zit heel veel voorbereidend werk in.

Huur wat je nodig hebt

Heb je een hak boormachine nodig voor je verbouwing of ander specifiek gereedschap? De kans is groot dat je dat niet in huis hebt liggen. Het is geen gereedschap dat je normaal voor huis, tuin en keukenklusjes gebruikt. In dat geval kun je het beter huren. Je bent dan altijd goedkoper uit, dan wanneer je het nieuw moet kopen. Bovendien heb je daarna ook niet een probleem met het opruimen ervan. 

Als je verwacht veel puin te hebben dan zijn een of meerdere bouwcontainers huren ook heel verstandig. Deze containers zijn immers bedoeld voor bouwafval. Bovendien hoef je het dan zelf ook niet af te voeren. Stiekem vergis je jezelf namelijk in de hoeveelheid puin dat er uit een badkamer kan komen. Als je dat zelf allemaal moet afvoeren, dan ben je zo een dag bezig met op en neer rijden. Het huren van een bouwcontainer is echt de beste keuze. 

Wil je heel veel kluswerk zelf doen, maar zijn er wat zaken die je toch liever uit handen geeft? Dan is het wel verstandig om op tijd iemand in te huren voor die klus. Anders kan jouw planning en plan van aanpak wel eens fout lopen. Daarom is het ook zo belangrijk om dat plan van tevoren te maken. Bedenk wat realistisch is en zorg dat je altijd speling in calculeert. Een verbouwing en renovatie loopt altijd uit, dus daar kun je alvast rekening mee houden. Op die manier kun je achteraf ook niet teleurgesteld worden. 

Een tijdelijke uitvalsbasis

Als laatste moet je natuurlijk een tijdelijke uitvalsbasis regelen. Weet je dat je weken zonder badkamer zit? Dan zul je iets moeten gaan regelen. Ga je douchen bij de buren of bij een familielid? Of huur je een badkamer op wielen om de tijd te overbruggen? 

Met een keuken die in puin ligt, zul je ook een tijdelijke oplossing moeten bedenken. Je kunt namelijk niet wekenlang eten bestellen. Dus hoe ga je die weken doorkomen zonder jouw nieuwe geliefde keuken? Dat zijn zaken die je allemaal geregeld wil hebben, voordat ze er met een sloophamer tegenaan slaan. 

Er zijn vast en zeker genoeg familie, vrienden en kennissen die jullie willen opvangen. Alleen is het wel fijn als het vooraf allemaal geregeld is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *