Keuken

3 Tips voor de beste indeling van jouw nieuwe keuken

Het kopen en decoreren van een nieuwe woning is super leuk én spannend tegelijk. Vooral als het de eerste keer is dat jij een woning koopt. Dan doe je ook alles voor het eerst en dat maakt het nog spannender. Want wat is nou bijvoorbeeld een logische indeling van de woonkamer of keuken? Je hebt vast en zeker een heleboel vragen. In dit artikel geven we in ieder geval 3 tips over hoe jij jouw nieuwe keuken het beste kunt inrichten. 

Tip 1: Kies voor inbouwapparatuur

De eerste tip is om voor inbouwapparatuur te kiezen. Alles is dan mooi weggewerkt en dat creëert ruimte in de keuken. Het mooiste is om dan alles op elkaar af te stemmen. Kies bijvoorbeeld een vaatwasser en een koelkast die perfect bij jouw keuken passen. Dezelfde kleur zou in dat geval heel chique ogen. Meestal is dat niet helemaal het geval bij een koelkast en vaatwasser inbouw

In dat geval maak je er kastdeuren voor. Dan heb je wel een keuken in een en dezelfde kleur en je hebt de voordelen van inbouwapparatuur. Als je met een aantal kleuren werkt in de keuken, dan creëer je rust en een ruimtelijk gevoel. Dat maakt het veel leuker om daar te koken. Bovendien is het dan ook een mooie plek om tot rust te komen na een dag hard werken. 

Tip 2: Creëer een woonkeuken

Inbouwapparatuur is super gaaf. Alleen hoe ga je de keuken nou echt indelen? Daarom komt de tweede tip die we geven vast niet als een verrassing. We raden namelijk aan om een woonkeuken te creëren in jullie woning. Daar zitten namelijk een heleboel voordelen aan en daarom is het ook zo’n populaire trend. Een woonkeuken maakt een woning meteen veel gezelliger en ruimtelijker. Het is natuurlijk één grote ruimte, waardoor je ook maar een woonstijl hanteert. 

Door voor inbouwapparatuur te kiezen wordt de ruimte optisch nog veel groter. Het leuke is om de woonkeuken zo in te richten dat je er kan eten, kletsen, koken en borrelen. De meeste mensen kiezen dan ook voor een kookeiland inclusief bar. Dat is een fijne en ideale plek om met de kinderen hun dag te bespreken na school. 

De bar is ook een fijne plek om te borrelen met vrienden en familie of met z’n allen snel te ontbijten. Je hebt veel spullen binnen handbereik en daarom zullen mensen sneller aan de bar gaan zitten. 

Daarnaast is het aan te raden om een mooie lange tafel neer te zetten in de keuken. Dat wordt de plek voor avondeten, spelletjesavonden en misschien ook wel borrelmiddagen. Dit eetgedeelte wordt echt de plek om even helemaal tot rust te komen. Zak lekker onderuit in je stoel met een wijntje erbij. Jouw bezoek zou dit ook een hele fijne plek vinden. 

Er zitten dus een heleboel voordelen aan een woonkeuken, omdat deze op zoveel manieren gebruikt kan worden. Genoeg reden om ook bij jullie thuis een woonkeuken te creëren. 

Tip 3: Kies voor spotjes

De laatste tip die we jou mee willen geven gaat over verlichting. Licht in de keuken kan al snel heel fel overkomen. Dat maakt het niet gezellig. Daarom is onze tip om voor dimbare spotjes te kiezen in de keuken. Op die manier kun je sfeerlicht creëren terwijl jullie een hapje aan het eten zijn. Dat maakt het meteen gezelliger dan dat felle witte licht. 

Een keuken met sfeerverlichting is zoveel gezelliger. Het wordt op die manier een ideale plek om te borrelen met vrienden en familie. Iedereen zou graag in jullie keuken willen zitten omdat het daar zo sfeervol is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *