Dak Isolatie Aanbrengen

5x de voordelen van een goed geïsoleerd dak

Hoewel je dak niet meteen het eerste is waar je aan denkt bij de renovatie van jouw huis, is het toch belangrijk om dit niet over het hoofd te zien. Een goed geïsoleerd dak brengt namelijk heel wat voordelen met zich mee. Wij sommen de 5 belangrijkste voordelen graag voor je op!

Verhoog je wooncomfort

Dakisolatie verhoogt je wooncomfort aanzienlijk. Een goed geïsoleerd dak houdt namelijk de koude buiten in de winter, waardoor je woning sneller zal opwarmen en warm zal blijven. Daarnaast zorgt dakisolatie er ook voor dat de hitte niet in huis sluipt in de zomer. Het wordt dus een pak gemakkelijker om jouw woning warm of juist koel te houden wanneer je dak goed geïsoleerd is.

Draag je steentje bij aan een groener milieu

Dankzij een goed geïsoleerd dak zal je minder vaak de verwarming in huis moeten opzetten. Warmte krijgt namelijk niet meer de kans om via het dak te ontsnappen wanneer dit geïsoleerd is. Dat leidt dan automatisch tot minder CO2-uitstoot omdat er minder energie nodig is om je dak te verwarmen. Wanneer je een dakrenovatie laat uitvoeren en je dak laat isoleren, loont het bovendien ook de moeite om nog wat verder na te denken over energiezuinige oplossingen. Techniekers installeren bijvoorbeeld makkelijk een zonneboiler en zonnepanelen, die in combinatie met een geïsoleerd dak een enorme meerwaarde vormen voor je woning en voor het milieu.

Bespaar honderden euro’s in jouw portemonnee

Met goede dakisolatie spaar je een hoop energie uit waarmee je anders je woning zou verwarmen… en energie besparen betekent ook geld besparen. Je dak laten isoleren is dus een eenmalige kost die je achteraf heel wat geld zal besparen. Afhankelijk van de isolatiemethode en van het soort dak, bespaar je al snel enkele honderden euro’s per jaar.

Bescherm uw dak tegen vochtschade en lekkages

Wanneer een dak goed geïsoleerd is, is de kans op vochtschade en lekkages in het dak veel kleiner. Vocht zal namelijk minder snel zijn weg naar binnen vinden en daarnaast verstevigt dakisolatie je dak enorm. Het plaatsen van dakisolatie kan door ervaren lassers en dakwerkers snel worden uitgevoerd en is een vrij kleine ingreep die heel wat schade aan je dak kan voorkomen.

Verhoog de waarde van je woning

Vanzelfsprekend is je woning meer waard wanneer praktische zaken zoals het dak, ramen en dergelijke voldoen aan de huidige normen. Met een goed geïsoleerd dak zal de energiescore van je woning stijgen en dankzij deze hogere energiescore zal jij jouw woning voor een hogere prijs kunnen verkopen.  Zeker wanneer je de ruimte onder het dak van je woning ook verbouwt en omtovert tot een volwaardige kamer, zal de waarde van je woning nog meer stijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *