tuin zomer

De zomer komt eraan: haal het optimale uit je tuin

Over een paar maanden is het weer zomer. Het is dus hoog tijd om je tuin weer op te knappen zodat je hier in de zomer volop van kunt genieten. Er zijn een hoop dingen die je momenteel in je tuin kunt doen. Je hebt nog een paar maanden de tijd, dus begin er snel mee! Wij hebben een aantal dingen voor je op een rijtje gezet waar je mee kunt beginnen.

Je terras opknappen

Je terras is een belangrijke plek van de tuin waar je een hoop tijd zal doorbrengen. Het is dan ook wel zo fijn als deze er in de zomer weer helemaal goed uit ziet. Er zijn een een hele hoop dingen die je aan je terras kunt opknappen en veranderen. We hebben een aantal dingen voor je uiteen gezet om ervoor te zorgen dat jouw terras er weer prachtig bij staat deze zomer.

  • Zoek naar nieuwe terrasoverkappingen op internet of in een winkel.
  • De schuifpuien van je terras vervangen of opknappen.
  • Nieuwe tegels leggen voor je terras.
  • Het houtwerk verven en afwerken met een beschermende laag.
  • Het onkruid verwijderen tussen de tegels.

Nieuwe meubels

Goede en mooie tuinmeubels maken je tuin helemaal af en zorgen er ook voor dat je comfortabel kunt genieten van de buitenlucht. Om de zoveel jaar heb je nu eenmaal nieuwe meubels nodig. Het is verstandig om goed rond te kijken naar de verschillende opties voordat je deze ook echt koopt. Er is namelijk ontzettend veel keuze. Je kunt in woonboeken kijken, op internet maar natuurlijk ook naar een winkel gaan. Het beste is om te wachten tot je ergens een goede aanbieding tegenkomt zodat je ook nog eens een stuk voordeliger uit bent. 

Kies voor onderhoudsvrij

Om ervoor te zorgen dat je niet ieder jaar een grote onderhoudsbeurt hoeft te doen is het slim om te kiezen voor spullen, planten en een terras dat zoveel mogelijk onderhoudsvrij is. Er kan namelijk een hoop tijd gaan zitten in het onderhouden van je tuin en veel mensen vinden dit vervelend. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een grote grasmat en tegels waar geen onkruid tussendoor komt. Ook is het verstandig om planten te kiezen waar je vrijwel niets aan hoeft te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *