Gevelonderhoud - Voor

De voordelen van gevelonderhoud

Door de jaren heen kan de gevel van je woning wat zijn schoonheid verliezen. Weersomstandigheden, wind, mos, uitlaatgassen en vuiligheid laten hun sporen na. Is jouw gevel aan een opfrisbeurt toe? Dan is het tijd voor actie! Best wacht je wel tot het weer wat beter is, het voorjaar en de zomermaanden zijn ideaal om je gevel onder handen te nemen. 

Het belang van een goed onderhouden gevel

 Allereerst is een goed onderhouden gevel belangrijk voor de kwaliteit van je woning. Als je gevel grondig is aangetast, is de kans groot dat je straks last krijgt van vochtproblemen binnenshuis. Een gevel die tip top in orde is, is namelijk isolerend en water- en vuilafstotend. Laat vochtproblemen nu echt iets zijn waar je niet mee te maken wil hebben. Het kan kleinschalig en onschuldig beginnen, maar voor je het weet kan je serieuze gezondheidsproblemen oplopen in een erg vochtig huis. Laat het niet zo ver komen en ga vandaag nog na of jouw gevel een onderhoudsbeurt nodig heeft! Kom je tot de constatatie dat je toch met vochtproblemen kampt in huis? Niet meteen reden tot paniek, er zijn oplossingen in elke regio zoals bijvoorbeeld vochtbestrijding vlaams-brabant. Natuurlijk komt er ook een esthetisch aspect bij kijken. Een groezelige, afgebladderde gevel is niet meteen aantrekkelijk, toch? Ben je van plan je pand te verkopen? Dan is het misschien wel een goed idee om je gevel wat extra aandacht te geven. Het kan de waarde van je woning ten goede komen en dat is mooi meegenomen, niet? Bovendien zal je meer bezoekers trekken met een frisse gevel dan met een gevel waar nog veel werk aan is. Je zal versteld staan an het resultaat. 

Hoe maak je je gevel waterafstotend? 

Er zijn verschillende zaken waarop je moet letten als je vocht uit huis wil houden. Het begint al bij de buitenste laag van je huis. Door impregnatie of hydrofuge bescherm je je gevel tegen water en kan vocht niet doordringen. Een hydrofuge gevel is een beschermde gevel. Bij hydrofuge wordt je gevel eerst proper gemaakt, worden de voegen hersteld en nadien wordt er een waterafstotende laag aangebracht. Houd er wel rekening mee dat je muur geen last mag hebben van opkruipend vocht. Als je een hydrofuge aanbrengt op een gevel met opkruipend vocht zal het vocht nergens meer heen kunnen en dat zorgt alsnog voor vochtproblemen. 

Gevelonderhoud - Na
Gevelonderhoud – Na

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *