Douglas Hout

De voordelen van douglas hout in bouwprojecten

Er zijn enorm veel verschillende housootrten die je kunt gebruiken voor jouw bouwprojecten. Maar, welke is dan het beste en het meest geschikt voor wat jij wil? In dit artikel zullen we jou de voordelen van douglas hout vertellen, en waarom deze houtsoort geschikt is voor jouw bouwprojecten. 

Een warm uiterlijk

Allereerst heeft douglashout een prachtig warm uiterlijk, waardoor jouw bouwproject uiteindelijk mooi in je tuin of interieur kan komen te staan. Douglas hout heeft namelijk een warme, roodbruine tint met mooie nerven waardoor het hout een prachtige rustieke en authentieke uitstraling krijgt. Zo staat een zelfgemaakt meubelstuk van douglashout dus prachtig bij jou in huis! 

Duurzaamheid

Naast het mooie uiterlijk van douglas hout, heeft deze houtsoort nog meer voordelen. Een zeer belangrijk voordeel is de sterkte en de duurzaamheid van de houtsoort. Douglas hout heeft van nature een hoge dichtheid en is ook bestand tegen invloeden van vocht en insecten. Zo kan douglas hout dus voor een lange tijd meegaan, zonder dat deze houtsoort al te veel onderhoud nodig heeft. Duurzaamheid wordt natuurlijk steeds belangrijker, en daarom is dit ook een erg belangrijk voordeel! Verder wordt douglas hout ook als een milieuvriendelijke houtsoort gezien. Deze houtsoort wordt namelijk geoogst uit duurzaam beheerde bossen, waarbij nieuwe bomen worden geplant om de gekapte bomen te vervangen. Verder heeft het hout ook minder energie nodig om geproduceerd te worden dan andere bouwmaterialen. Hierdoor heeft douglas hout dus ook een minder grote ecologische voetafdruk. 

Veelzijdigheid

Verder is douglas hout ook nog eens erg veelzijdig. Dat betekent dat deze houtsoort voor veel verschillende bouwprojecten gebruikt kan worden. Douglas hout kan lang goed blijven buitenshuis, en is daarom geschikt voor in de tuin. Douglas hout kan bijvoorbeeld gebruikt worden om tuinmeubels te maken, pergola’s of bijvoorbeeld hekken. Verder is de houtsoort ook goed te gebruiken voor bouwprojecten binnenshuis, en past deze ook nog eens mooi in het interieur dankzij de warme uitstraling. Denk daarbij aan een trapleuning of zelfgemaakte houten meubels. 

Eenvoudig te bewerken

Verder is douglas hout ook relatief gemakkelijk te bewerken. De houtsoort is stevig, maar toch ook flexibel. Hierdoor kun je de houtsoort gemakkelijk vormen, zagen en schuren. Dankzij deze eigenschappen is douglas hout een geschikte houtsoort voor complexe bouwprojecten waar bijvoorbeeld veel detail bij komt kijken.

Net als planken hardhout is douglas hout dus een zeer geschikte houtsoort die je kunt gebruiken voor verschillende bouwprojecten voor in de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *