Isolatieplaten

Welk type dakbedekking is het meest geschikt voor een tuinhuis met een plat dak?

Dakbedekking, dakbedekking, dakbedekking… Als je een tuinhuis met een plat dak hebt, weet je vast wel dat er veel keuze is. Zo heb je bijvoorbeeld sandwichpanelen antraciet of groen, maar ook andere soorten dakbedekking. Klaar om je spullen veilig en droog te stallen, je hobbyruimte compleet te maken of om je gasten een prettige logeerkamer te bieden? Waar je tuinhuis ook voor dient, met de informatie in dit artikel kun je voor jezelf bepalen welk type dakbedekking je nodig hebt.

Sandwichpanelen; ideaal ter isolatie

Wat dacht je van die isolerende sandwichpanelen? Ze zijn speciaal ontworpen om een huis, in dit geval je tuinhuis, warm en droog te houden. De verschillende lagen zorgen voor stevigheid en isolatie; een perfecte combinatie om in te chillen of lekker te klussen. Hoe het werkt? Sandwichpanelen bestaan uit meerdere lagen, waarvan twee aan de buitenkant en één aan de binnenkant. Waar de twee lagen aan de buitenkant zorgen voor de stevigheid, isoleert de binnenkant isoleert. Zo blijft het lekker warm in je tuinhuis!

Strak, waterdicht, modern!

Of misschien ben je meer fan van die strakke, moderne look? Dan zijn de felsplaten jouw match! Ze zorgen niet alleen voor een waterdichte afwerking, maar zien er ook geweldig uit. En met al die kleuropties kun je echt je stijl laten zien! Je krijgt ze in antraciet, grijs, zwart en groen. Ook zijn er verschillende maten, structuren en gewichten beschikbaar.

Golven tegen regen

Maar wacht, er is nog meer! Die golfplaten zijn ook te gek! Ja, je hoort het goed, platen die golven! Ze zijn gemaakt van dunne metalen platen en hebben een mooi golvend profiel. Ook zijn ze erg licht, wat het eenvoudig maakt om ze, zelfstandig of met behulp van je gezin, te installeren. En dat is niet alles, ze zorgen ook voor een goede bescherming tegen regen! Golfplaten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor je kunt kiezen voor een optie die goed past bij je tuinhuis. Bovendien hoeft Humanit golfplaten kopen helemaal niet duur te zijn. Wat wil je nog meer?

Heb je al een keuze kunnen maken? De kans is groot dat je op basis van dit artikel in ieder geval een stap dichter bij de ideale dakbedekking van jouw tuinhuis bent. Kies je voor sandwichpanelen, felsplaten of golfplaten? Welke keuze je ook maakt, je dak bedekken doet het sowieso!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *