Zonnepanelen Aanbrengen

Hoe maak je je huis duurzamer?

Hernieuwbare energie is letterlijk een ‘hot topic’. Vandaag de dag is het op elk zonnig terras een gespreksonderwerp. Hoe zit dat bij jou? Hoe duurzaam is jouw huis? Met een aantal snelle en slimme ingrepen, maak je al een wereld van verschil. Wie graag wat meer info wil, krijgt hieronder een beknopt overzicht. Zo zie je snel wat wel of niet bij jouw huis past! 

Overview 

Zonnepanelen, isolatie, warmtepompen, vloerverwarming… Zie jij door de bomen soms het bos niet meer? Of weet je niet goed welke duurzame energie het beste bij jouw huis aansluit? Dan schakel je best het advies in van een professionele firma, die je met veel plezier en op maat kan adviseren.  

Isoleren 

Is je huis nog niet (voldoende) geïsoleerd? Dan zal dat zonder twijfel het eerste zijn wat de expert je adviseert. Het heeft niet veel zin om zonnepanelen of warmtepompen te installeren als je huis niet goed geïsoleerd is. In eerste instantie is het namelijk belangrijk dat je de energievraag van je huis zo veel mogelijk beperkt. En dat doe je door te isoleren. Weet je niet waar te beginnen? Dan is dakisolatie een goede eerste stap.  

Zonnepanelen 

We gebruiken veel, maar dan ook heel veel, elektriciteit. Zonnepanelen zijn dus zeker een interessante investering. De installatie is niet goedkoop, maar als je het slim aanpakt, heb je ook recht op een aantal premies. Bovendien win je de gemaakte kosten ook terug, als je je energie slim gebruikt. En ben je bijvoorbeeld van plan om binnenkort een elektrische wagen aan te schaffen? Dan zijn zonnepanelen zeker een heel erg interessante keuze. Als je je auto overdag oplaadt, kost het je eigenlijk bijna niets. 

Verwarmen 

Zonnepanelen zijn interessant, maar geven meestal niet voldoende energie om je huis mee te verwarmen. Je kan het daarom bijvoorbeeld combineren met warmtepompen. Het systeem is relatief eenvoudig: een koelmiddel in de buitenunit absorbeert warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater.  In de compressor wordt het koudemiddel onder druk gezet waardoor het nog warmer wordt. Die warmte wordt via binnenunits in je woning geblazen of verwarmd door het water dat door je radiatoren of vloerverwarming loopt. Nog een ander alternatief is elektrische vloerverwarming, waarbij de vloer opgewarmd wordt door de warmte van de elektrische leidingen. Ook een duurzame oplossing om je woning te verwarmen.

Koeling 

Met deze zomerse temperaturen ben je misschien ook op zoek naar een manier om je huis koel te houden? Dan kan een warmtepomp helpen door water in de zomer te gebruiken als vloerkoeling. Er stroomt dan koud in plaats van warm water door de leidingen van de vloerverwarming. Twee vliegen in één klap. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *