Woning verbouwen

Woning verbouwen: meteen bij aankoop of toch later?

Je hebt een nieuwe woning op het oog en brengt een bod uit. Je bod wordt geaccepteerd en je komt tot een koopovereenkomst. Dan ga je de financiering van je woning proberen rond te krijgen. Is de woning niet meteen helemaal perfect en zijn er tamelijk ingrijpende zaken die je er nog aan wilt veranderen, dan is dit ook het moment om te besluiten wanneer je dat wilt gaan doen. Oftewel, ga je je woning verbouwen meteen bij de aankoop, of toch later?

Bouwdepot

Ook voor je verbouwing is een financiering nodig. Dat kan uit eigen zak zijn, maar dan moet je dat geld wel op de spaarrekening hebben staan. Zo niet, dan kun je proberen om extra geld te lenen om de woning te verbouwen. Als je met een goed plan komt voor aanpassingen aan de woning die waardeverhogend werken voor de woning, kan er een mogelijkheid zijn dat je een aanvullende financiering boven op de hypotheek kunt krijgen in de vorm van een bouwdepot. Je spreekt dan een krediet af waar je gedurende een bepaalde vastgestelde periode naar eigen inzicht gebruik van kunt maken. Besef wel dat dit voor extra maandlasten boven op je hypotheek gaat zorgen, want ook een bouwdepot is een lening die terugbetaald moet worden. Het voordeel van de verbouwing meteen aanpakken is echter wel dat je woning dan wanneer je intrekt ook echt helemaal naar je wens is.

Ervoor sparen

Je kunt ook besluiten om wat voorzichtiger met je financiën om te springen en de verbouwing uit te stellen tot later, totdat je een nieuwe buffer hebt kunnen opbouwen. Wellicht lukt het je om zelf voldoende geld bij elkaar te sparen om de beoogde verbouwing op een later moment alsnog te realiseren. Dat is fijn, want dan heb je niet te maken met een aanvullende lening die je moet terugbetalen met rente. Het nadeel is dat je wel een periode lang in huis woont waar verbouwd wordt, wat het wooncomfort tijdelijk ten nadele beïnvloedt.

Doorlopend krediet

Als je op een later moment dan meteen bij de aankoop een verbouwing wil financieren met behulp van een kredietverstrekker, dan is de optie van het bouwdepot er niet meer. Gelukkig is daar een prima alternatief voor wat er erg op lijkt, namelijk een doorlopend krediet. Er wordt dan een rekening geopend waarop de kredietverstrekker het totale vastgesteld maximumbedrag stort. Jij kunt hier gedurende een afgesproken termijn geld van opnemen wanner je het nodig hebt. Uiteraard los je wat je gebruikt ook af met rente. Die rente is variabel en kan dus tussentijds wijzigen. Over het deel dat je niet gebruikt hoef je ook geen rente te betalen. Geïnteresseerd in een indicatie van wat je op deze manier zou kunnen lenen? Online je lening berekenen kan als je op de link klikt.

Geld lenen kost uiteraard geld in de vorm van rente, maar laat dat geen belemmering zijn om je huis te verbouwen. Dit kun je namelijk ook weer op z’n minst ten dele terugverdienen wanneer je de woning weer verkoopt! En in de tussentijd geniet jij van jouw perfecte woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *