Dakisolatie verplicht tegen 2020. Wees de gekte voor

DakisolatieAlle Belgische huizen die voor 1 januari 2006 zijn aangesloten op het elektriciteitsnet moeten vanaf 2020 voldoen aan de dakisolatienorm. Dit geldt voor zowel huurwoningen als koopwoningen. Wanneer uw huis vanaf 2020 niet aan de regels voldoet, loopt u risico strafpunten op te lopen. Deze worden toegekend door wooninspecteurs. Met enige pech krijgt uw woning een ongeschiktverklaring. Een serieuze zaak dus!

Dakisolatie verplicht?

Een goede dakisolatie is verplicht voor alle Belgische woningen. Ook het dak van uw woning moet geïsoleerd zijn, ongeacht of u in een koopwoning of huurwoning woont. De dakisolatienorm schrijft voor dat de zogeheten R-waarde (de warmteweerstand) minimaal 0,75m2 K/W moet bedragen. Iets simpeler gezegd: het dak van uw woning moet een isolatielaag hebben van zo’n 3-4 centimeter. Ook zoldervloerisolatie kan eventueel als dakisolatie worden gezien.

 Slimme investering

Het is wellicht even slikken wanneer je een investering moet doen, zeker wanneer je hier niet op hebt gerekend. Maar troost je met de gedacht dat de isolatie van je dak een zeer goede investering is. Je kunt er zeker van zijn dat je met een goede dakisolatie flink gaat besparen op je energieverbruik. Je verliest immers 30% van de warmte in huis via het dak! Goed voor het milieu én je portemonnee. Tevens kun je interessante premies krijgen wanneer je nu de isolatie van je dak regelt. Profiteer van een verlaagd btw-tarief of zelfs een totaalrenovatiebonus!

Offerte

Aangezien er vele bedrijven zijn die dakisolatie voor jou kunnen regelen, ben jij waarschijnlijk op zoek naar de beste, maar ook voordeligste optie. Vergelijk daarom helemaal gratis verschillende aanbieders en kies de aanbieder waar jij vertrouwen in hebt. Benieuwd wat het jou zou/gaat kosten? Vul dan snel het formulier in en kom te weten hoeveel jij moet reserveren voor jouw project.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *