Apparatuur huren

Apparatuur is duur, behalve als je het huurt

Apparatuur is duur. Of je het nou hebt over een nieuw koffiezetapparaat, stofzuiger of een airco. Het zijn allemaal dure apparaten. En dan hebben we het alleen maar over huishoudelijke apparatuur. Bouwapparatuur is bijvoorbeeld ook weer heel duur. Het is natuurlijk de investering waard als je een product veel gebruikt en daardoor veel plezier ervan hebt. Een stofzuiger heb je bijvoorbeeld wekelijks dan wel niet dagelijks nodig, dus daar kun je best wat geld aan besteden. Maar, geldt dat ook voor een airco die je maar drie maanden per jaar gebruikt? In dit artikel laten we zien dat je sommige producten beter niet kunt kopen.

Kopen of huren?

Als je bewust wilt leven kun je sommige producten beter huren dan kopen. Het kopen van producten is namelijk best een grote kostenpost, vooral als we het hebben over apparatuur. Vaak gebruik je apparatuur maar een paar keer en wanneer je het wil verkopen is de waarde ervan al gigantisch gedaald. In zo’n geval kun je een apparaat dan beter huren, want dan ben je goedkoper uit. Sommige apparatuur nemen ook best veel ruimte in beslag, en die ruimte heb je niet altijd ter beschikking. Ook dan is huren interessanter dan kopen. In de regel geldt: heb je het vaak nodig? Dan koop je het. Gebruik je het nauwelijks? Dan is huren veel verstandiger. 

Een ontvochtiger

Een ontvochtiger is best een groot apparaat om in elke schuur op te slaan of standaard in de werkbus te hebben staan. Maar, toch is het een apparaat wat vaak toch van pas komt. Denk bijvoorbeeld aan schilderwerk dat snel droog moet zijn, omdat er een strakke planning gevolgd moet worden. Hetzelfde geldt natuurlijk voor dekvloeren. Als je een ruimte snel droog wil hebben is een ontvochtiger wel zo verstandig om in te zetten. Deze zorgt er namelijk voor dat de ruimtes niet te nat blijven, waardoor het droogproces sneller gaat. Zo’n apparaat is alleen best een uitgave. De ideale optie is dan een ontvochtiger huren. In eerste instantie scheelt het je een hele hoop in de uitgaven, en daarnaast bespaar je ruimte, want je hoeft ze niet lang op te slaan.

Heb je een ontvochtiger bij veel klussen nodig als bouwbedrijf? Dan is het natuurlijk wel verstandig om er zelf een aan te schaffen. Let er dan wel op dat je niet alleen een ontvochtiger nodig hebt, maar ook een ventilator en verwarming om het beste resultaat te bereiken. Met een bouwdroger huren of kopen kom je dus niet heel ver in een natte situatie. Daardoor is het ook best een flinke uitgaven om al die apparaten aan te schaffen, vooral als je het maar één keer nodig hebt voor een verbouwing. 

Alhoewel het wellicht een flinke aanschaf is als bouwbedrijf, zie het wel als een juiste investering. Met deze apparatuur hoeven de plannen niet langer stil gelegd worden. Bouwvertraging zul je hierdoor niet snel meer meemaken. Tenminste dat zal niet aan je apparatuur liggen. En vertraging kost toch vaak meer dan de aanschaf van deze apparatuur. 

Een verwarming

In ons kikkerlandje hebben we als we pech hebben de verwarming vanaf de herfst al nodig. Maar, er zijn altijd situaties waar geen verwarming aanwezig is. Denk bijvoorbeeld aan een kantoorgebouw, waar de verwarming centraal geregeld is, waardoor deze niet altijd op jouw gewenste stand staat. Of wat dacht je van klussen in een huis, waar de verwarmingen nog niet hangen? In beide gevallen is een verwarming huren dan wel zo verstandig. Welke optie het best geschikt is hangt natuurlijk af van de situatie. Een elektrische kachel is wellicht de beste keuze voor op kantoor. Een luchtgordijn zou ook nog een optie kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *