Container huren

Waar moet ik op letten als ik een container huur?

Ga je binnenkort beginnen aan een groot project? En komt daar veel afval bij kijken? Dan is het wellicht een goed idee om een container te huren. Je kan een container namelijk gebruiken om daar het afval in te gooien. Als je klaar bent met het project, wordt de container weer opgehaald. Je hoeft je geen zorgen te maken over het afvoeren van het afval. Dit wordt gewoon voor jou geregeld en het bespaart je meteen wat tijd en moeite. Het is wel belangrijk dat je let op een aantal zaken rondom een container. Wil je hier meer over weten? Lees dan verder! 

Het juiste formaat

Als je van plan bent om een container te huren, is het belangrijk dat je het juiste formaat kiest. Er zijn namelijk kleine formaten, maar ook grote formaten. Het wordt dus tijd om een schatting te maken van de spullen die je van plan bent weg te gooien. Heb je uiteindelijk toch een te kleine container gekozen? Dan kan het formaat nog wel aanpassen als de container niet daadwerkelijk is geplaatst. Er komen natuurlijk wel wat extra kosten bij kijken waar je rekening mee moet houden. 

Plaatsing van container

Ga je een container huren? Dan is het goed om te weten dat een container zes weken blijft staan. Het is dan wel belangrijk dat je de container op een plek zet waar het toegestaan is en waar andere mensen geen last van hebben. Een kleine container heeft vaak maar een halve parkeerplaats nodig en een grote container een hele parkeerplaats. Het zou natuurlijk ideaal zijn als de container op eigen terrein zou kunnen staan, want voor sommige plekken heb je een vergunning nodig. Doe hier op tijd onderzoek naar. 

Toegestaan afval

Het is van tevoren al belangrijk om te bedenken wat je voornamelijk in de container wil doen. Je mag namelijk niet elke soort afval in dezelfde container doen. Voor een sloop van deel van jouw huis kan je het beste een bakkie huren. In een grofvuil container kan je onder andere steenachtige materialen, papier en hout verzamelen. Ga je aan de slag met een tuinrenovatie? Kies dan voor een tuinafval container waarin je takken, bladeren en onkruid kan verzamelen. Lees van tevoren altijd goed wat is toegestaan in de desbetreffende container. 

Reserveer op tijd

Het is niet vanzelfsprekend dat er altijd een container beschikbaar is. Het is om die reden van belang dat je ruim van tevoren al een container gaat reserveren. Het voordeel is dat je dan precies weet vanaf wanneer je het afval kan weggooien. Door op tijd te reserveren, ben je ervan verzekerd dat je de gewenste container geleverd krijgt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *