Huis kopen bij Makelaar

Huis kopen op een oververhitte markt? Wees slim en schakel een makelaar in.

De huizenprijzen stijgen al sinds 2013. Er gaat geen dag voorbij of je leest in de krant over de verhitte Nederlandse woningmarkt. Misschien wil je graag verhuizen en wacht je tot de prijzen weer wat gaan dalen, maar voorlopig is dat echt nog niet aan de orde. Sterker nog, er wordt verwacht dat in 2022 de prijzen van woningen nóg verder omhoog schieten. Wil je verhuizen, dan is het dus slim om niet langer te wachten en een makelaar in de arm te nemen. Want met een makelaar aan je zij maak je veel meer kans om je droomhuis voor de neus van je concurrenten weg te kapen. 

Als eerste op de hoogte van nieuw aanbod

Waarschijnlijk ben je bij je zoektocht naar een nieuwe woning op online huizensites beland, zoals Funda. Dan ben je niet de enige. Maar liefst 5 miljoen mensen nemen elke maand een kijkje op deze website. Natuurlijk zijn niet alle 5 miljoen mensen geïnteresseerd in het huis waar jouw oog op gevallen is, maar je kunt je voorstellen dat er vast wel een paar mensen tussen zitten met dezelfde woonwensen als jij. Wanneer je kiest voor een makelaar krijg jij huizen te zien die pas later op de huizensites terecht komen. Zo heb je dus een flinke voorsprong op eventuele concurrentie. 

Hulp bij plannen bezichtigingen

Het lijkt een simpel klusje, maar het inplannen van bezichtigingen kost best wat tijd. Een goede makelaar zorgt ervoor dat je jouw toekomstige huis kunt bezichtigen op het moment dat het jou uitkomt. Bovendien kan de makelaar je begeleiden tijdens de bezichtiging. Hij weet waar hij op moet letten tijdens het bekijken van een huis, en dat is best handig want als je dol bent op het huis dat je bekijkt dan zie je mankementen gemakkelijk over het hoofd. Liefde maakt blind. 

Slimme onderhandelingen

Over de prijs en voorwaarden onderhandelen als het om een woning gaat is wel even wat anders dan afdingen op de toeristenmarkt in het buitenland. Makelaars zijn ervaren onderhandelaars en weten hoever ze kunnen gaan in de onderhandelingen. En misschien belangrijker nog: ze weten wanneer ze moeten stoppen met onderhandelen, waardoor het huis niet door je vingers glipt. De makelaar voorkomt dat je een poot wordt uitgedraaid en dat er een deal wordt gesloten waar zowel de koper als de verkoper tevreden mee is. 

Ook in het zuiden wordt vaak overboden

Hoewel in heel Nederland de huizenprijzen blijven stijgen, kun je in het zuiden van het land nog voor redelijke prijzen aan een mooie woning komen. Kijk maar eens bij het aanbod bij deze makelaar in Eindhoven en deze makelaar in Helmond. Ook in Brabant is het inmiddels lastig om aan een mooie betaalbare woning te komen. In december werd er in de provincie gemiddeld met 10.29% overboden. Het vergt dus zeker ook in dit deel van het land een slimme aanpak om een woning te kopen. Vertrouw daarom op de kennis en kunde van een goede makelaar, en vergroot de kans om binnenkort eigenaar te zijn van jouw droomhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *