WC douche

5 redenen waarom een Japans toilet ideaal is voor jou

Waarschijnlijk heb je al wel eens eerder gehoord van een Japans toilet, of ook wel bekend als de WC-douche of het bidet toilet. In Europa wordt dit fenomeen door beschouwd als een luxe product, maar in Japan ervaart 80% van de huishoudens deze unieke beleving al dagelijks. Daarnaast is het ook een stuk milieuvriendelijker, aangezien er geen gebruik meer gemaakt wordt van wc-papier. Interessant? Wij geven je vijf redenen waarom ook jij gebruik zou moeten maken van deze innovatieve toilet.

1. De billen worden automatisch schoon gemaakt

Met behulp van een bedieningspaneel kies je voor het activeren van de sproeier. De sproeiarm maakt alles netjes voor je schoon met behulp van lauwwarm water. Zoals gezegd; je hebt geen toiletpapier meer nodig! Het gevoel is natuurlijk wel even wennen, maar de intensiteit van de waterstraal is volledig naar eigen smaak in te stellen.

2. De billen weer drogen met warme lucht

De ingebouwde warmte-elementen en warme lucht zorgen weer voor opgedroogde billetjes. De temperatuur is ook eenvoudig te bepalen, waardoor alles ook zeer aangenaam voelt tijdens het opdrogen. Dit is natuurlijk ook een stuk hygiënischer, aangezien je je handen niet hoeft te gebruiken. We adviseren wel om je handen achteraf toch nog even te wassen…

3. Een lekker rustgevend achtergrondmuziekje opzetten

Kom volledig tot rust met de muziek van je favoriete artiest op de achtergrond. Uiteraard komt het ook goed van pas als je enkele ongewenste geluiden wil maskeren. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat andere mensen de soms wat ongemakkelijke geluiden zullen horen.

4. Eigenaardige geurtjes worden verdreven

Het kan nog weleens voorkomen dat er wat minder plezante geurtjes vrijkomen tijdens je avonturen op de WC. Gelukkig is hier aan gedacht en zal de koolstoffilter deze geuren opvangen. Daarnaast wordt automatisch een frisse geur losgelaten, waardoor alles direct weer aangenaam zal ruiken naar bloemen in de lentebloei.

5. Sfeerverlichting om de ervaring compleet te maken

Wat dacht je van wat sfeerverhogende verlichting om de gehele toilet ervaring te complementeren? Met behulp van een app op je smartphone wijzig je de kleuren naar eigen smaak en creëer je de ultieme setting.

Als we de nieuwste ontwikkelingen moeten geloven kan je urine ook al automatisch gecontroleerd worden op diverse onderdelen. Dit is bijvoorbeeld handig voor nierpatiënten, om te bepalen of zij meer dienen te drinken. Of om te controleren of een vrouw wel of niet zwanger is. Daarnaast kan het vetgehalte gemeten worden door middel van sensoren die zijn verwerkt in de wc-bril. Innovatie blijft ons verbazen en we zijn ook erg benieuwd wat de toekomst ons nog meer gaat brengen!

1 thought on “5 redenen waarom een Japans toilet ideaal is voor jou”

  1. Ik had nog nooit van een Japans toilet gehoord. Ik kijk er dan ook van op dat dit luxe toilet in Japan zo ingeburgerd is. Milieuvriendelijker is het zeker. Het risico op verstopping is ook kleiner. Ik vraag me af of het ook te bestellen is zonder de sensoren in de WC-bril of dat je die er later bij kunt bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *