Vloer

Nieuwbouwwoning woonklaar maken? Dit staat je te doen

Je hebt een nieuwbouwwoning gekocht, proficiat! Het grote voordeel van een nieuwbouwwoning is natuurlijk dat je het helemaal woonklaar kan maken naar eigen wens en smaak. En je hebt geen kosten koper hoeven betalen, waardoor je dat “budget” kan opmaken aan alles wat nodig is om jouw splinternieuwe woning woonklaar te maken. Hoe doe je dat? Nou, zo:

Vloer kiezen en (laten) leggen

Vaak wordt een nieuwbouwwoning opgeleverd zonder vloerbedekking. De vloer is dan wel egaal en klaar om “aangekleed” te worden, maar je zal zelf de keuze moeten maken tussen parket, laminaat, vinyl of wat dan ook. Wil je helemaal bij de tijd zijn anno 2019? Dan kies je voor een mooie visgraatvloer of een gietvloer. Moet je wat meer op de kosten letten? Dan zijn laminaat of vinyl natuurlijk een uitstekende optie. Ook erg handig wanneer je kinderen hebt of verwacht trouwens; deze vloeren zijn gemakkelijk schoon te houden.

Raambekleding kiezen

Een nieuwbouwwoning wordt natuurlijk opgeleverd zonder raambekleding. Tijd dus om te kiezen wat je mooi vindt. En keuze is er genoeg. Wil je gordijnen? Zoja, wil je ze dan met of zonder plooi? En opgehangen aan ringen, of onzichtbaar? Of toch liever rolgordijnen, omdat die lekker weinig kosten en eenvoudig op maat te maken zijn? Erg tof en helemaal “in” zijn natuurlijk zwarte kozijnen met daarin zwarte jaloezieën of shutters.

Muren afwerken

In een nieuwbouwwoning zijn de muren vrijwel nooit al afgewerkt. Soms is de muur “behangklaar” en dat betekent dat de wanden in ieder geval egaal genoeg zijn afgewerkt om deze te behangen of te schilderen. Als de wanden wat ruwer zijn, is een stukadoor noodzakelijk. Maar ook dan krijg je natuurlijk te maken met keuzes. Wil je sierpleister? Met korrel? Met een grove of een kleine korrel? Of laat de je de wanden mooi strak afwerken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *