Isoleren van jouw Werkplek

3 klustips bij het verduurzamen van jouw werkplek!

Nu de energieprijzen de pan uit rijzen, is het een goed moment om eens het huidige energieverbruik onder de loep te nemen. Niet alleen belangrijk voor particulieren, maar zeker ook voor zzp’ers en midden- en kleinbedrijven. Zij verbruiken veel energie. Ook zzp’ers die vanaf hun privéadres werken, zullen dit duidelijk merken in hun energieverbruik. De energie zakelijk zzp kosten lopen uit de hand voordat je het echt beseft. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je jouw werkplek kunt verduurzamen en zo extra energie kunt besparen. Een verbouwing is doorgaans de beste oplossing. Maar waar moet je dan aan denken? 

Hier vind je 3 handige klustips bij het verduurzamen van jouw werkplek! 

1. Laat een energiescan uitvoeren 

Het kabinet heeft miljoenen euro’s uitgetrokken om bedrijven te helpen bij het verduurzamen. Uit onderzoek blijkt dat met name midden- en kleinbedrijven vaak over te weinig kennis en tijd beschikken om hun enorme energieverbruik te verlagen. Daarom hebben ze subsidies vrijgesteld waarmee deze ondernemers vrijwel gratis een energiescan kunnen laten uitvoeren. Voor bedrijven die relatief weinig energie verbruiken betekent dit dat ze een subsidie aan kunnen vragen bij de Rijkdienst voor Ondernemend Nederland. Bedrijven die meer energie verbruiken kunnen dit bij de gemeente doen. 

Een energieadviseur zal vervolgens samen met jou kijken naar manieren waarop je kunt verduurzamen en waar op dit moment de meeste energie bij wordt verbruikt. Dit geeft waardevolle informatie die je kunt gebruiken bij het verbeteren van jouw werkplek. 

2. Isoleren 

Bij met name oudere gebouwen ontbreekt het vaak aan goede isolatie. Hierdoor kan je stoken wat je wilt, maar ontsnapt een groot deel van de warmte in huis naar buiten. Zonde, want dat betekent dat je enkel voor de buitenlucht aan het stoken bent. En zoals we allemaal weten, betaal je momenteel enorm veel voor gas. Dan wil je natuurlijk ook niet meer stoken dan noodzakelijk is. Het is isoleren van jouw werkplek kost natuurlijk wel wat, maar kan gezien worden als een goede investering. Iets wat je op de lange termijn, mede door de lagere energierekening, vanzelf terugverdient. Daarnaast neemt ook het comfort op kantoor toe. Waardoor het werken een stuk prettiger zal worden. 

3. Binnenwand plaatsen 

Werk je vanuit huis en wil je een betere werkplek realiseren? Dan is het bovendien ook belangrijk om met het milieu rekening te houden. Werk je bijvoorbeeld de hele dag enkel vanaf jouw werkplek? Dan is het zonde om hier het gehele huis of een enorme ruimte voor te verwarmen. Beschik je niet over de luxe van een extra ruimte binnen de woning? Laat dan een binnenwand in een al bestaande ruimte plaatsen. Zo creëer je een kleinere ruimte. 

Zo spaar je het milieu op twee verschillende manieren. Ten eerste hoef je niet te verhuizen (met alle gevolgen van dien) en ten tweede hoef je nog maar een veel kleinere ruimte te verwarmen. Zo draag je je steentje bij aan het milieu en je merkt het ook nog eens duidelijk in je portemonnee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *