Inrijpoort van metaal

2 tips bij aanschaf van een inrijpoort

Je bent van plan om een stijlvolle omheining voor je tuin, bedrijvenpand of woning aan te schaffen, bijvoorbeeld een duurzaam dubbelstaafmat hekwerk of een anti-diefstal spijlen hekwerk. Daar hoort natuurlijk ook een mooie inrijpoort bij. Een inrijpoort is niet alleen een mooie afrastering van je terrein, maar is ook heel handig om onbevoegden van je terrein te houden. Daarnaast zorgt het ervoor dat je voertuigen veilig kunnen staan en maakt het het in- en uitrijden een heel stuk makkelijker. Als laatste zorgt het ook voor veiligheid, bijvoorbeeld wanneer je kinderen hebt. Als je een poort hebt kunnen ze niet zomaar de straat op rennen. Wil je een inrijpoort kopen? Dan vind je hier een aantal tips bij het aanschaffen ervan. 

Denk goed na over het type poort

Het aanschaffen van een hekwerk en inrijpoort is niet goedkoop. Bovendien zit je er na aankoop ook voor een langere tijd aan vast. Daarom is het belangrijk om eerst heel goed na te denken over wat je zoekt in een inrijpoort, je eigen smaak en het doel. Als je een inrijpoort koopt voor je bedrijf, dan zal je voor die poort beveiliging bijvoorbeeld belangrijker vinden dan het uiterlijk, terwijl je wanneer je een poort koopt voor bij je woning, juist de stijl belangrijk vindt. Daarnaast is het ook goed om na te denken over de soorten poorten die er bestaan. Zo hebben ze bij MT hekwerken, dé hekwerk specialist, twee verschillende soorten hekken. Allereerst kun je kiezen voor een dubbelstaafmat hek, dat bewerkt is met een coating waardoor het bestand is tegen vrijwel alle weersomstandigheden. Dat maakt dit type hekwerk heel duurzaam, want het vergaat niet zomaar. Daarnaast hebben ze ook een spijlen-hekwerk. Dat ziet er wat robuuster uit en heeft ook een belangrijke anti-diefstal functie. Vaak zitten er bij dat soort hek wel scherpe punten op om te zorgen dat er niet zomaar overheen geklommen wordt. Ook de hoogte is iets waar je over na moet denken, het doel daarvan verschilt ook per hekwerk. 

Kies het beste materiaal

Een eerste tip is dus dat het heel belangrijk is om goed na te denken over het type. Daarnaast is het ook belangrijk dat je goed materiaal kiest. Zoals al gezegd is een inrijpoort kopen niet iets wat je elke dag doet, daarom is het slim om kwaliteitsmateriaal te kopen, zodat je later geen spijt krijgt van je beslissing. Producten van mindere kwaliteit zullen sneller beschadigen en vergaan, waardoor je meer onderhoudskosten hebt aan je inrijpoort. Daarnaast is je poort ook minder betrouwbaar en bestaat de kans dat het slot het op een bepaald moment begeeft. Als je daarentegen kiest voor materialen van goede merken, dan heb je weinig omkijken naar je poort en is deze ook veel betrouwbaarder. Kies bijvoorbeeld voor een poort met ronde palen en scharnieren die 90 graden kunnen draaien, zodat de poort gemakkelijk open en dicht gaat. Bij het kopen van een inrijpoort komt dus best veel kijken, maar met deze tips en advies van dé hekwerk specialist weet je waar je op moet letten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *