Traprenovatie

Zo maak je de trap de eyecatcher in je woning

Elke woning heeft een trap nodig om de verdiepingen met elkaar te verbinden. Dat betekent niet dat de trap het mooiste onderdeel van je huis is. De meeste mensen zijn dan ook blij dat de trap achter een deur verstopt zit. Toch kun je jouw trap wel mooier maken door deze te renoveren. Maak het de eyecatcher van de woning, als je er toch niet omheen kunt. Hoe je dat doet, lees je in deze blog.

Het type trap

Allereerst is het belangrijk om te weten wat voor trap je nu hebt. Heb je een dichte of een open trap? Komt de trap uit in de woonkamer of juist in de gang? Dat zijn vragen die je allereerst moet beantwoorden. Daarna moet je gaan bepalen wat je met die trap wil. Een open trap geeft bijvoorbeeld veel meer sfeer in de woonkamer, omdat het ruimtelijker oogt. 

 

Een trap in het midden van de woonkamer kan voor sommige mensen een doorn in het oog zijn. Toch is het al een heel verschil als je voor een open trap kiest. Doordat je door de traptreden heen kunt kijken ontstaat er een open sfeer, wat ruimte biedt. De kamer kan een heel stuk groter lijken. Kies daarom voor de traprenovatie open trap om met jullie trap ook ruimte te creëren in de woonkamer.

De traprenovatie

Het mooiste is om de trap bij de woonstijl van je woning te betrekken. Heb je meubels in een Scandinavische stijl of is jullie woning juist heel industrieel ingericht? Aan de hand van je woonstijl kun je dan ook de trapbekleding kiezen. Wellicht kun je nog voor een ander kleurtje op de trap gaan om echt dat eyecatcher effect te creëren.

 

Wat in ieder geval belangrijk is, is de LED verlichting voor trap. Licht zorgt ervoor dat je oog daar meteen naartoe getrokken wordt en zorgt er dan ook voor dat het een eyecatcher in huis wordt. Daarnaast is het ook een stukje warmte, gezelligheid en sfeer wat belangrijk is in een woonkamer.

De trapbekleding

Een trap renoveren houdt meer in dan van dichte treden naar open treden wisselen. Het biedt je namelijk ook de ruimte om de trap meteen helemaal aan te pakken. Ben je uitgekeken op het tapijt op de trap? Dan is nu het moment om voor andere trapbekleding te kiezen tijdens de traprenovatie in Utrecht

Het is verstandig om de trapbekleding te kiezen aan de hand van de woonstijl en inrichting van je woonkamer. Heb je bijvoorbeeld overal laminaat liggen? Dan kun je dat doortrekken op de trap. Dat is meteen een materiaal wat weinig onderhoud vergt. 

 

Door het in één keer door te trekken op de trap, creëer je een geheel. Dat kan dus heel mooi ogen. Alleen neemt het ook een beetje het eyecatcher effect weg, ondanks de LED verlichting in de treden. Er wordt daarom ook wel eens gekozen voor een paar tinten donker laminaat op de trap tijdens een traprenovatie in Limburg. De woonstijl blijft dan hetzelfde, maar door voor een net wat donkere tint te kiezen creer je weer die diepte in de ruimte en valt de trap meteen in het oog.

De afwerking

Naast de treden zelf bestaat een trap uit nog meer onderdelen. Zo heb je de trapwangen of te wel de zijkanten van een trap. Je zult er tijdens de traprenovatie over na moeten denken wat je daarmee wil. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de leuningen. Wil je die in dezelfde kleur als het laminaat op de trap of heb je liever een leuning van rvs? Een traprenovatie in Eindhoven houdt echt meer in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *