Interieur Ontwerp met Karakter

6 x tips voor een interieur ontwerp met karakter

Een interieur dat karakter heeft, is iets wat iedereen wel zou willen. Want laten we eerlijk zijn, niemand wil toch in een saai en onpersoonlijk huis wonen? Een interieur dat karakter heeft, is eigenlijk een weerspiegeling van jouw unieke persoonlijkheid en stijl. Maar hoe krijg je dat voor elkaar zonder dat het overdreven of chaotisch overkomt? Hieronder vind je 6 x tips om jouw interieurontwerp nét dat beetje extra karakter te geven.

Mix verschillende stijlen en texturen

Een van de beste manieren om karakter in je interieur te brengen, is door verschillende stijlen en texturen met elkaar te mixen. Denk aan modern meubilair, waarvan een uitgebreide collectie te vinden is bij een Rolf Benz dealer, in combinatie met authentieke accessoires. Of een industrieel interieur in combinatie met zachte stoffen. Door verschillende materialen en stoffen te combineren, creëer je diepte en textuur in je interieur.

Kies voor accessoires met persoonlijkheid

Een interieur dat echt karakter heeft, bevat kunst en accessoires die iets over jou vertellen. Kies daarom items die écht bij je passen. Dat kan variëren van een schilderij dat je hebt geërfd van je oma tot een gekke vintage lamp die je op een rommelmarkt hebt gevonden. 

Maak gebruik van kleur

Als je houdt van kleur, zorg dan dat dit terugkomt in je interieur. Kies bijvoorbeeld voor opvallende kleuren op de muur, of breng kleur aan in accessoires zoals kussens, vloerkleden of vazen. Kleur geeft je interieur een persoonlijke touch en zorgt voor een unieke sfeer.

Wees niet bang om patronen te gebruiken

Patronen geven je interieur meer karakter, maar het kan soms ook spannend zijn. Een goede tip is om te beginnen met kleinere items zoals kussens of een kleed in bijvoorbeeld een geometrisch patroon. Durf je meer? Dan kun je ook kiezen voor een behang met een leuke print!

Maak onderscheid in verlichting

Veel mensen onderschatten de kracht van verlichting in hun interieur. Door verlichting bewust te kiezen kun je echter veel meer sfeer en karakter creëren dan je denkt. Combineer staande lampen met tafellampen of creëer een mooie lichtbron van een opvallende eyecatcher. Dit zal jouw interieur weer extra dimensie geven!

Maak gebruik van DIY-elementen

Last but not least: zelfgemaakte items geven je interieur karakter en persoonlijkheid. Denk bijvoorbeeld aan een zelfgebouwde kast, een bos bloemen uit je eigen tuin, of een macramé wandhanger. Het is niet alleen leuk om te maken, maar het laat ook zien wie je bent.

Met deze 6 x tips geef je jouw interieur net dat beetje extra! Onthoud dat het belangrijkste is dat jij je helemaal thuis voelt in jouw eigen interieur. Succes en veel plezier met het inrichten van een karakteristiek huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *