Zo geef je jouw huis snel een nieuwe look

Zo geef je jouw huis snel een nieuwe look

Heb je weinig tijd, maar wil je toch graag je huis een nieuwe look geven? Lees dan snel verder. Door een aantal kleine veranderingen kan jouw huis al als nieuw lijken.

Raamdecoratie

De soort raamdecoratie die je hebt, heeft veel invloed op de uitstraling van je huis. Door de raamdecoratie te vervangen kan je de stijl van je kamers snel veranderen. Is je raamdecoratie nog van goede kwaliteit? Gooi het dan niet weg, maar bewaar het. Zo kan je het hergebruiken als je weer toe bent aan een nieuwe look. Zwarte jaloezieën zijn een goede keuze als je de kamer warmte wilt geven. Door donkere kleuren te gebruiken creëer je een sterk contrast in je kamer. Door het contrast zal de inrichting je minder snel vervelen en kan je voorlopig voort met deze raamdecoratie. Heb je nog normale gordijnen hangen? Dan kan je ook kiezen om er een overgordijn voor te plaatsen. De overgordijnen hebben dan alleen een decoratieve of aankledende functie. Zo hoef je jouw oude gordijnen niet weg te halen. Een ander voordeel van overgordijnen is dat het verduisterend kan werken.

Verven

Door een muur een ander kleurtje te verven geef je jouw kamer ook een hele nieuwe look. Houd er wel rekening mee welke raamdecoratie je er wilt plaatsen. Je kunt de kleur verf en de kleur van de raamdecoratie dan op elkaar aan laten sluiten. Je hoeft niet alle muren te verven. Alleen al de muren van je woonkamer verven zorgt voor een nieuwe look. Muren in verschillende kleuren is ook leuk. Heb je kinderen? Dan is een muur in krijtbordverf leuk. Hier kunnen bijvoorbeeld boodschappen op worden geschreven met krijt. Let wel op dat je goede kwaliteit verf koopt. Zo is de kans groter dat je er langer plezier van hebt. Ook is goede kwaliteit verf beter dekkend. Hierdoor ben je minder lang bezig met verven. Koop ook goede verfkwasten en maak ze goed stofvrij en schoon. Vraag een vriend(in) je te helpen. Naast dat dit gezelliger is, ben je ook sneller klaar.

Decoratie

Vervang je woonaccessoires en -decoratie. Hang bijvoorbeeld andere schilderijtjes op en wissel je vloerkleden. Door deze kleine aanpassingen lijkt de kamer weer als nieuw.

Wil je grotere aanpassingen doen in je huis, zoals het laten plaatsen van een nieuwe vloer of je hele huis verven? Dit kan je ook uitbesteden als je zelf weinig tijd hebt. Zo kan het klusje snel geklaard zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *