Kindvriendelijke tuin

De tuin kindvriendelijk maken met deze items

In de zomer is de tuin het fijnste plekje van het huis. Je spendeert de meeste tijd hier en de kinderen net zo goed. Daarom is het verstandig om de tuin kindvriendelijk te maken. Daarmee bedoelen we niet dat je van de tuin een grote speeltuin moet maken. Maar, je kunt wel een hoekje maken voor de kinderen, zodat ze daar heerlijk kunnen spelen. Wat je nog meer kunt doen om de tuin kindvriendelijk te maken, lees je in dit artikel.

Een eigen zandbak

Kinderen zijn dol op het spelen met zand. Ze kunnen uren spenderen in de zandbak op school. Hetzelfde geldt op het strand. Het liefst maken ze de hele dag zandkastelen en andere creaties. Je kunt ook zelf een zandbak maken in de tuin, die net wat hygiënischer is dan de zandbak op school. Er is namelijk geen toezicht op een openbare zandbak. Dit betekent dat er van alles mee kan gebeuren als de scholen dicht zijn. Denk bijvoorbeeld aan jongeren die de zandbak kunnen vervuilen met blikjes, glas of sigarettenpeuken. Maar, ook katten of andere beesten die er hun behoeften in doen. Met een eigen zandbak in de tuin heb je dat probleem niet. Schaf 2 schelpen aan, zodat je de zandbak altijd af kunt sluiten als er niet meer in gespeeld wordt. Zo blijft het zand hygiënisch. 

Met deze warme dagen van het jaar, kun je overdag altijd de andere schelp, die als deksel dient gebruiken. Hier kun je bijvoorbeeld water in laten lopen, zodat de kinderen heerlijk met water kunnen spelen. Bovendien is het de perfecte oplossing om af te koelen. Nu nog maar hopen dat ze niet met hun natte lichamen in de zandbak duiken…

Een stukje kunstgras

Kinderen houden van kruipen en vallen zo nu en dan nog wel eens op de grond. Op de stenen is dat allemaal geen pretje. Leg daarom een stuk kunstgras neer op de plek waar zij graag spelen. Zo vallen ze zachter, kunnen ze rondkruipen als ze dat willen en zitten ze ook niet op de hete ondergrond als de zon schijnt.  Kunstgras is niet alleen ideaal voor kinderen, maar geeft bijvoorbeeld ook veel kleur aan de tuin. Bovendien is het een ideaal alternatief voor gras. Kunstgras vereist weinig tot geen onderhoud en je hoeft ook geen grasmaaier aan te schaffen, die weer een hele hoop ruimte in de schuur inneemt. Kort gezegd zitten er dus een heleboel voordelen aan kunstgras, waardoor je echt een grote rol aan moet schaffen. De kinderen zullen je ook dankbaar zijn. Daarnaast is het ook een mooi gezicht als de zon op het kunstgras schijnt, dat geeft meteen een heel gezellige sfeer. 

Creëer een speelhoek

Naast een zandbak, kun je nog veel meer spullen kwijt in de speelhoek van de kinderen. Denk aan speelgoed waar ze nog jaren plezier van kunnen hebben. Een glijbaan of een trampoline zijn bijvoorbeeld ideaal als buitenspeelgoed. Voornamelijk als je deze op het kunstgras plaatst. Mocht er dan iemand van de trampoline of glijbaan vallen, vallen ze in ieder geval niet hard op de grond. Ander speelgoed voor buiten zijn bijvoorbeeld een speelhuisje, poppenhuis of een watertafel. Daar kunnen ze zelf heel veel plezier aan beleven, maar is ook leuk om mee te spelen als er vriendjes of vriendinnetjes langs komen. Een watertafel is bijvoorbeeld de ultieme manier om af te koelen met heet weer en in het speelhuisje kunnen ze schuilen voor de zon en een lekkere snack eten bijvoorbeeld. 

Door een hoekje voor de kinderen te creëren, hoef je niet alle ruimte van je tuin in te leveren. De rest van de tuin kun je dan aankleden met spullen die jij mooi vindt, zoals een border met planten, om maar een voorbeeld te noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *