Zo bescherm je jouw smartphone het best op een bouwplaats

Zo bescherm je jouw smartphone het best op een bouwplaats

We hebben onze smartphone het liefst de hele dag op zak. We willen namelijk niets meer missen om ons heen qua nieuws en prikkels. Zodra we de smartphone wegleggen zijn we al bang om belangrijke informatie mis te lopen. Bovendien willen we altijd bereikbaar zijn en in contact staan met iedereen om ons heen. De smartphone staat centraal tegenwoordig en zorgt niet alleen voor contact met anderen, maar helpt je ook ‘s ochtends uit bed. Al met al kunnen we onze smartphone niet missen, maar hoe bescherm je dit kostbaar apparaat nou op de bouwplaats? Je leest het allemaal in dit artikel!

Optie 1: Een hoesje erom

In sommige functies moet je nou eenmaal altijd bereikbaar zijn. Je kan zomaar gebeld worden, wanneer je hoog op de ladder staat. Stel je wil opnemen en denkt je evenwicht te verliezen, uit reflex laat je natuurlijk je telefoon vallen voor gevaar voor eigen leven. Zo’n val zal ie niet snel overleven. De enige kans op overleving is als je jouw telefoon beschermt door middel van een hoesje. Er zijn heel veel leuke smartphonehoesjes te koop, ook voor de stoere bouwvakkers. Door jouw telefoon te beschermen met een hoesje heb je de grootste kans dat jouw telefoon deze enorme val overleeft. 

Optie 2: Bescherm het scherm

Er kan op een bouwplaats veel mis gaan, waardoor jouw telefoon kapot gaat. Een van de scenario’s hebben we net natuurlijk al geschetst. Het kan namelijk zomaar zijn dat de telefoon van de ladder valt. Dat is een mogelijkheid, maar door het beschermen met een hoesje heb je kans op overleving. Het kan ook zomaar zijn dat er gereedschap op jouw telefoon valt. Dan wil je natuurlijk wel dat jouw scherm goed beschermd is. Dat kan geregeld worden door middel van een screen protector. Als je deze op jouw telefoonscherm aanbrengt, dan kan het scherm niet snel scheuren en/of beschadigen. De scheuren vallen namelijk altijd eerst in de screen protector. Zo heb je minder kans dat een stanleymes er langs schuurt of dat je per ongeluk met een schroevendraaier er langs schraapt. Alles kan gebeuren met een telefoon op zak. Ook met sleutels in je zak, kan een telefoon natuurlijk beschadigen, dus een screen protector komt altijd van pas. 

Optie 3: Haal ‘m uit de zakken

Een telefoon kan makkelijk uit je zakken glijden als je weer eens op een bouwplaats staat te werken. Soms moet je nou eenmaal bepaalde posities innemen en heb je niet meer door dat je jouw smartphone nog in je zak hebt zitten. Het verstandigste is daarom om voor elke klus je telefoon uit je zakken te halen. Bewaar ‘m bijvoorbeeld op tafel, wanneer je bij iemand thuis aan het klussen bent. Als je echt een bouwplaats op moet, kun je ‘m bijvoorbeeld in de auto bewaren. Leg de telefoon dan vooral niet in het zicht, want dan heb je kans op inbrekers. Het dashboardkastje is dan een betere bewaarplek. 

Optie 4: Combineren is altijd beter

Een combinatie van alle opties hierboven is natuurlijk nog veel beter. Een screen protector en een smartphonehoesje zorgen samen namelijk voor de ultieme bescherming van jouw telefoon. Natuurlijk wil je jouw telefoon niet graag laten vallen, maar wanneer dit toch gebeurd, heb je een grote kans dat ie deze val toch overleeft. 

Uiteraard is het altijd fijner om jouw telefoon in zulke situaties veilig te stellen. Dat doe je dus door jouw telefoon op een veilige plek te bewaren. Zo heb je minder kans dat je ‘m verliest of dat ie beschadigd. Het kan dan natuurlijk altijd voorkomen dat je jouw telefoon per ongeluk meegenomen hebt op de werkvloer. Dan komen die screen protector en het smartphonehoesje weer goed van pas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *