Tips bij het renoveren van een restaurant

Tips bij het renoveren van een restaurant

Er wordt vaak gesproken over het renoveren van een woning. Alleen de renovatie van een restaurant gaat natuurlijk compleet anders in zijn werking. Je hebt te maken met compleet andere ruimtes, maar ook met hele andere wensen en behoeften. In dit artikel geven we tips bij de renovatie van een restaurant. We vertellen waar je zoal aan kunt denken en welke volgorde verstandig is om aan te houden. Lees snel mee als je restaurant eigenaar bent!

Alles compleet eruit 

Renovatie is een breed begrip. Het kan betekenen dat je een nieuwe keuken wil plaatsen, maar het kan ook betekenen dat je het hele restaurant wil renoveren. Vandaag gaan we uit van de laatste optie. Voor een complete renovatie, moet heel het restaurant gestript worden. Zo’n renovatie voer je natuurlijk uit als er van eigenaar of concept wordt gewisseld. De eerste stap is om alles eruit te halen en te slopen. Daarna kun je weer beginnen met opbouwen. Vaak is dit wel de verstandigste optie, omdat je anders later weer tegen zaken aan gaat lopen. En je weet wat ze zeggen, een goed begin is het halve werk! 

Een nieuwe start

Daarbij begin je met het schilderen of behangen van alle muren. Vervolgens kun je de vloeren gaan leggen en kan al het apparatuur worden geplaatst. Het maakt niet uit of je eerst je focust op de keuken of op het restaurant zelf. Beide zullen in orde moeten zijn voordat je de deuren weer opent. Qua hygiëne is het in ieder geval verstandig om in de keuken voor een tegelvloer te kiezen. Deze is namelijk handig schoon te maken. Een andere tip is om serveerwagens aan te schaffen in de keuken. Wellicht dat je deze eerst niet had, maar deze kunnen enorm handig zijn. Hier kunnen bijvoorbeeld alle borden op worden verzameld en kunnen zo eens per uur naar de afwas worden gebracht. Een serveerwagen kan ook meer ruimte bieden bij het uitserveren van borden in drukke tijden. Kom je ruimte te kort? Dan heb je nog de serveerwagen, waar je borden op kwijt kunt! 

Tijd voor de inrichting

Bij de nieuwe inrichting is het natuurlijk belangrijk dat je interieur goed bij elkaar past. Kies bijvoorbeeld voor een paar kleurrijke banken en combineer die met tafels en stoelen. De tafels en de stoelen kunnen dan juist rustig van kleur zijn. Denk bijvoorbeeld aan zwart met blauwe banken. De accentkleur is dan blauw en deze kan bijvoorbeeld weer terugkomen op je tafelinrichting of de kleuren op de muur. Vaak wordt de accentkleur van het logo gekozen. Het is goed om er rekening mee te houden dat het interieur goed schoongemaakt moet worden. Stoelen van stof zitten dan wel comfortabel, maar je kunt ze niet lang netjes houden. 

Als je een buitenterras hebt wat vaak verplaatst moet worden is het handig om een paar steekwagens te gebruiken. Hierdoor kun je een hoop stoelen stapelen en deze in een keer naar binnen of buiten verplaatsen. Een steekwagen kan daarnaast ook bij vele andere zaken van pas komen. Denk aan het verplaatsen van dozen met wijn of andere producten. 

Voor de rest is het belangrijk om rekening te houden met jouw klanten. Je kunt niet altijd iets aan de bereikbaarheid van je restaurant doen. Maar, investeer dan vooral in de dingen waar je wel controle over kunt hebben, zoals bijvoorbeeld de zichtbaarheid van je restaurant. Zorg bijvoorbeeld dat je borden of vlaggen aan de weg plaatst, zodat je goed opvalt bij toekomstige nieuwe klanten. Ook parkeren is belangrijk. Parkeerplekken, als ze er niet zijn, kun je niet ze ook niet zo snel realiseren, maar je kunt wel fietsenrekken plaatsen. Zo kunnen mensen die op de fiets in ieder geval netjes hun fiets kwijt. Parkeerplekken kun je wellicht nog met de gemeente regelen, mocht daar überhaupt ruimte voor zijn in de buurt.

Wij wensen je heel veel succes. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *