Makelaars in Hulst

Wonen buiten de Randstad: dit zijn de voordelen

Hoewel wonen in de dichtbevolkte Randstad al een lange tijd in trek is, verhuizen juist ook steeds meer mensen naar gebieden buiten de Randstad. Dit heeft verschillende voordelen, die we graag voor je op een rijtje zetten!

Nederland heeft veel moois te bieden

Nederland is een mooi land. In de Randstad woon je met name in dichtbevolkt stedelijk gebied: daar wordt lang niet iedereen gelukkig van. Wil je juist dichter in de buurt van de natuur wonen? Denk woongebieden bij het bos of juist de zee. Dit heeft Nederland ook zeker te bieden! Zo woon je in de mooie provincie Zeeland middenin een omgeving die je veel kan opleveren qua natuur – van bijzondere wandelroutes tot de kust om de hoek.

Goedkoper wonen

De huizenprijzen in de Randstad zijn enorm hoog. Steeds minder mensen kunnen deze prijzen betalen. Zeker als je op zoek bent naar een wat grotere woonruimte, is het veel voordeliger om een huis buiten de Randstad te kopen. Met een goede makelaar in Hulst ga je op zoek naar een fraaie woning in Zeeuws-Vlaanderen. Het leven is hier tevens een stuk goedkoper, waar je ook nog eens van kunt profiteren. Zo maak je dus een verstandige keuze voor je portemonnee.

Groter wonen

Als je minder hoeft te betalen per vierkante meter, is de kans groter dat je een ruimer huis kunt kopen. Dit is natuurlijk ideaal als je het niet ziet zitten om de rest van je leven in een klein appartement te moeten wonen. Misschien droom je ook wel over een ruime tuin. Als je verder kijkt dan alleen de Randstad, is er ineens veel meer mogelijk!

Minder gehaast leven

In de Randstad is het leven over het algemeen gehaaster dan in gebieden buiten de Randstad. Als je op zoek bent naar meer rust en regelmaat in je leven, is het zeker aan te raden om naar een stiller gebied te trekken. Zo zijn er alleen al minder mensen om je heen op plekken waar minder mensen wonen. Verder gaat het leven buiten de Randstad vaak op een wat rustiger tempo – men neemt meer de tijd

Werken vanuit huis of minder werken

De reden om in de Randstad te blijven wordt vaak gevormd door werkgelegenheid: er is meer kans om een baan te vinden. Echter is het vandaag de dag juist ook het geval dat er steeds gemakkelijker vanuit huis kan worden gewerkt, bijvoorbeeld als je een kantoorbaan hebt. En misschien kun je zelfs minder gaan werken omdat je vaste lasten ook lager komen te liggen met een goedkopere woning. Vergeet ook niet dat Nederland nog altijd een relatief klein land is: in veel landen is het heel gebruikelijk om een stukje te moeten reizen naar je werk toe. Wie weet is dat eigenlijk niet eens zo’n groot probleem, als je verdere woongeluk aanzienlijk toeneemt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *