Luxe Badkamer

Wil jij een luxe badkamer? Zo pak je het aan

Je brengt gemiddeld een half uur per dag in je badkamer door. Daarom mag deze ruimte best wat luxueuzer zijn dan alleen een badkuip met een douchekop die je in de hand moet houden. En douchegordijntjes zijn helemaal niet meer nodig. Door je badkamer te voorzien van de nodige luxe heb je veel meer comfort in de badkamer. Maar hoe pak je dat aan?

Aandachtspunten voor een luxe badkamer

Er zijn verschillende zaken om rekening mee te houden als je een luxe badkamer wilt laten plaatsen. De uitstraling van de badkamer is het belangrijkst. Dus denk goed na over welke uitstraling voor jou luxe betekent. Meestal gaat het dan om gebruik van duurdere materialen, zoals keramische vloer- en wandtegels. Maar je kunt ook nog een stapje verder gaan met moderne, stijlvolle badkamermeubels en een volle douchekop.

Keramische tegels

Ben je in de badkamerwinkel in Eindhoven geweest? Dan heb je waarschijnlijk wel luxueuze keramische tegels gezien. Deze vloer- en wandtegels zien er zeer comfortabel uit in een echte luxe badkamer. Deze uitstraling creëer je met zo groot mogelijke tegels. Denk bijvoorbeeld aan de luxueuze vloertegels uit Eindhoven. Daardoor zijn er amper nog voegen over, zodat je badkamer er veel groter van wordt. Laat eventueel een accentmuur plaatsen met kleuren zoals zwart en antraciet. Op die manier heb je een erg luxe uitstraling.

Kies voor stijlvolle badkamermeubels

Een luxueuze badkamer is niet compleet zonder moderne badkamermeubels. Kies daarom voor meubels met strakke lijnen. Kies niet voor keramiek, maar voor hout als wastafelmeubel. Dit steekt mooi af tegen de keramiek wandtegels. Je kunt eventueel ook kiezen voor een badkamerkast met een luxe uitstraling. Hierin kun je dan al je luxe handdoeken opbergen.

Bij een luxe badkamer hoort een luxe douche

Een echte luxe badkamer geeft het gevoel alsof je in een wellness spa bent. Daar kan een regendouche dus zeker niet ontbreken. Deze douche simuleert een warme regenbui en is de ideale manier om lekker te ontspannen tijdens het douchen. Na de douchebeurt ben je weer helemaal wakker. Zo’n douche vergt wel meer water en je hebt een CV-ketel met voldoende druk nodig. Dit is dus zeker een punt van aandacht als je een luxe badkamer wilt bouwen.

Deze regendouches kun je eventueel ook laten plaatsen in een wond of het plafond. Op die manier zijn de leidingen netjes weggewerkt en oogt dit zeer modern en luxueus. Maar let op: het kost wel behoorlijk wat tijd en geld om de leidingen goed weg te werken. Daarom kun je ook kiezen voor de goedkopere opbouw regendouche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *