Wespennest laten verwijderen

Wespennest vakkundig laten verwijderen

Is het drinken van een lekker zomers drankje in jouw tuin niet meer mogelijk? Komt er direct een wespenfamilie op je afgevlogen zodra jij in de tuin gaat zitten? Dan kun je met recht stellen dat je kampt met wespenoverlast. Als er sprake is van een grote hoeveelheid wespen is er altijd een wespennest in de buurt. Schakel als je kampt met wespenoverlast daarom altijd een wespenbestrijder. 

Om welke wespensoort gaat het? 

Wespen worden doorgaans als irritant bestempeld. Deze beestjes doen zich namelijk graag tegoed aan alles wat jij eet of drinkt. Deze associatie met wespen is deels terecht. Er zijn inderdaad wespen die dol zijn op jouw eten en drinken. Maar dat geldt niet voor alle wespen. We kennen in Nederland diverse wespensoorten. Hiervan is het vooral de gewone wesp die overlast veroorzaakt. De gewone wesp wordt ook wel de limonadewesp genoemd. Deze benaming heeft alles te maken met het feit dat deze wesp dol is op jouw drinken. Deze specifieke wespensoort heeft dus eigenlijk het imago van de wesp in het algemeen verpest. Er zijn namelijk diverse andere wespensoorten die niet bij jouw eten en drinken in de buurt komen.

Zo gaat de bestrijding in zijn werk

Als de wespen in jouw tuin je wooncomfort verstoren, is bestrijding wenselijk. Je wilt immers gewoon in de tuin kunnen zitten zonder dat je voortdurend door wespen wordt lastiggevallen. Het verwijderen van een wespennest betreft een stukje vakmanschap. Het is daarom raadzaam om een speciale wespendienst in te schakelen. De professionele wespenbestrijder zal altijd zo snel mogelijk ter plaatse komen. Alvorens hij start met de bestrijding stelt hij de exacte locatie van het wespennest vast. Is dit duidelijk? Dan hult de wespenbestrijder zich in beschermende kleding. Vervolgens zal hij wespengif in het wespennest spuiten. Dit gif heeft een krachtige werking waardoor alle wespen binnen enkele dagen dood zullen zijn. 

Verklein de kans op een wespennest

Het hebben van een wespennest in jouw persoonlijke omgeving is buitengewoon vervelend. De wespen kunnen jouw wooncomfort namelijk ernstig verstoren. Gelukkig kun je de kans op wespenoverlast zelf verkleinen. Ga in het voorjaar regelmatig in de tuin op zoek naar wespennesten. In het voorjaar zijn de nesten nog maar klein. Wanneer je ze dan direct weghaalt, ben je de wespenoverlast voor. Daarnaast is het dichtmaken van gaten en kieren in je woning aan te raden. Ervaring leert bijvoorbeeld dat wespen een spouwmuur als ideale basis voor een wespennest beschouwen. Dicht de gaatjes in de spouwmuur dus en controleer in het voorjaar de tuin op kleine wespennesten. Zo verklein je de kans op wespenoverlast in de zomer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *