Bouwindustrie met de Juiste Werkkledij

Werken in de bouwindustrie met de juiste werkkledij

Werken in de bouwdustrie is alleen voor mannen? Dat is al lang verleden tijd! Tegenwoordig beginnen steeds meer bouwbedrijven in te zetten op vrouwen die werken in de bouw. Het is een hard beroep waarbij je stevig moet werken, en ook vrouwen dragen hun steentje bij. En als vrouw werken in de bouw, daar hoort natuurlijk de geschikte uitrusting bij. 

Waar moet goede werkkleding aan voldoen? 

Zijn vrouwen strenger dan mannen op vlak van werkkleding? Misschien niet. Net als mannen willen vrouwen graag comfortabele, maar toch degelijke en functionele werkkleding. Natuurlijk is het lichaam van vrouwen wel anders dan dat van mannen en zijn T-shirts, broeken, maar ook schoenen hier aan aangepast.

In het algemeen moet goede werkkleding voldoen aan 3 dingen: ten eerste moet de kleding je beschermen tegen gevaren. Denk maar aan gevaarlijke stoffen, maar ook zware objecten. Een goede werkschoen met stalen tip en werkkleding dat voldoet aan de veiligheidsnormen zijn dus een prioriteit. Ook zorgt reflectiekleding voor betere zichtbaarheid in de winter of ’s nachts doordat ze reflecterende strips bevatten. Ten tweede moet werkkleding comfortabel zitten zodat je beweeglijk bent en makkelijk je job kan uitvoeren. Ten slotte moet werkkleding degelijk zijn en tegen een stootje kunnen. T-shirts, truien, sokken etc. worden elke dag gedragen en dus ook veel gewassen. Het is dus niet de bedoeling dat je elke maand nieuwe kleding moet kopen.

Verschillende soorten werkbroeken 

Een handige en comfortabele werkbroek voor dames vinden is niet zo makkelijk. Het is toch wel fijn als de werkbroek er een beetje stijlvol uitziet en bovenal goed past bij het lichaam van een vrouw. Ook moet de broek ook de juiste lengte hebben en comfortabel zitten rond heupen en kuiten zodat je makkelijk kan bewegen. Je hebt verschillende soorten werkbroeken: een reflecterende, een elastische broek of één met zakken en kniebeschermers. Daarbovenop kan je nog eens kiezen uit een korte werkbroek, een werk jeans of een goedkopere werkbroek. Keuze genoeg dus!

Gepersonaliseerd werken in de bouw industrie

Geluk op het werk is enorm belangrijk. Wanneer je je goed voelt op de werkvloer is de kans groter dat je je job langer zal kunnen blijven uitoefenen. Dit heeft niet alleen met het soort job of collega’s te maken. Zeker en vast zit de werkuitrusting daar ook voor iets tussen. Leuke, aangename en comfortabele werkkledij zorgt al voor een goede start van de werkdag. In een bouwbedrijf is het helemaal leuk om gepersonaliseerde werkkledij te kunnen dragen om het groepsgevoel te versterken. Wat dacht je van een bedrukte werkbroek zoals een blaklader broek met de naam en een leuk logo erop?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *