Klopboormachine

Welke boormachine heb ik nodig?

Of je nu een ervaren klusser bent of je wilt er net mee starten… Een boormachine komt altijd goed van pas! Maar welke boormachines zijn er allemaal? En welke heb je precies nodig voor de specifieke klus die je wilt gaan uitvoeren? Wij geven je antwoord op deze vragen door alle boormachines kort met je te bespreken. Zo ben jij helemaal klaar voor je volgende boorklus!

Elektrische schroevendraaier

Een elektrische schroevendraaier werkt automatisch, door middel van een ingebouwde accu. Hierdoor is het eenvoudig toe te passen is voor elke situatie en heb je niet te maken met een vervelend snoer. Je kunt nu nog sneller schroeven plaatsen en daarnaast hoef je minimale krachtinspanning te leveren.

Boormachine

Een elektrische boormachine is de meest gebruikte boormachine. Daarnaast is het onder de Nederlanders ook de meest bekende variant. Een echte allround boormachine die ideaal is voor kleine klusjes in het huis en daarbuiten. Zoals bij het plaatsen van schroeven, maar ook voor licht boorwerk in zacht materiaal, zoals hout metaal of kunststof. Ook zachtere steensoorten, zoals baksteen of cellenbeton zijn prima aan te pakken met de boormachine op accu. Daarentegen zijn plafonds en vloeren minder geschikt, doordat zij zijn gemaakt van harder materiaal.

Klopboormachine

De klopboormachine is met name gericht op zwaardere werkzaamheden. Daarmee is het dus niet bedoeld voor het indraaien van schroeven. Houd er wel rekening mee dat deze optie een stuk meer geluid produceert, zeker in klopstand. Deze boormachine is dan ook bedoeld voor het boren van gaten. De klopfunctie daarentegen is bedoeld om door harder materiaal heen te kunnen boren. Je kunt hierbij denken aan harde steensoorten zoals beton of plafonds en vloeren. Uiteraard kun je de klopstand eenvoudig aan en uitzetten.

Boorhamer

Voor het ruigere werk is de boorhamer ideaal om toe te passen. Het is daarmee dus nog sterker dan de klopboormachine. De boorhamer maakt een hamerende beweging, waardoor de slagkracht nog groter en efficiënter te noemen is. Voortaan boor je eenvoudig gaten in harde steensoorten en zet je de boorhamer in voor kleine sloopwerkzaamheden.

Breekhamer

Ook wel bekend als een sloophamer of drilboor. Deze boormachine is echter niet bepaald bedoeld voor boren of schroeven. De breekhamer beweegt namelijk op en neer en dus niet rond. Het is daarmee ideaal te gebruiken voor het verwijderen van tegels of het openbreken van vloeren. Het losmaken van andere gesteenten is daarbij ook geen enkel probleem. Daarmee is de breekhamer je beste vriend bij zeer uiteenlopende sloopwerkzaamheden in het huis.

Kolomboormachine

Of ook wel een tafelboormachine genoemd. Ideaal wanneer je zeer precies wilt kunnen boren. Denk bijvoorbeeld aan het boren van meerdere gaten die allen recht en in eenzelfde diepte geboord dienen te worden. Onwijs handig wanneer je een meubelstuk wilt gaan maken of bij het boren van gaten in metalen onderdelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *