Bandenpomp

Welke bandenpomp heb ik nodig?

Je wilt graag jouw banden oppompen, maar je weet niet welke bandenpomp je nodig hebt? Banden pompen is belangrijk om veilig de weg op te gaan, dit is zowel met de fiets, auto of welk ander voertuig. Je komt niet ver met een lege band, maar met een te zachte band kan je ook al gevaarlijke situaties creëren. Ga daarom altijd met voldoende lucht in de band de weg op. In het assortiment van Airpress vind je diverse soorten bandenpompen.

Hoe lees je een bandenpomp af?

De bandenpomp is eenvoudig aan te sluiten op het ventiel van de autoband. Mocht de bandenpomp beschikken over een manometer kan je daarop eenvoudig de druk aflezen wat er in de band aanwezig is. Het aantal bar wat in de band aanwezig moet zijn kan je bijvoorbeeld vinden in de benzineklep van de auto, in het instructieboek of in de deur van de auto.

Bandenvulmeters zijn verkrijgbaar in analoge bandenpomp, digitale bandenpomp, pompstokken en ook compressors met diverse accessoires. De analoge bandenpomp van Airpress beschikt over een manometer met schaalverdeling, vaak uitgedrukt in BAR of PSI. Bepaalde modellen hebben een kleuren manometer, De digitale bandenpomp is voorzien van een scherm waarop je precies kan aflezen wat de druk is in de band. Op dit scherm lees je BAR en PSI af en bij bepaalde modellen kan de ook Kpa en Kg/cm2 aflezen.

Op de pompstok is geen manometer gemonteerd, vaak worden deze gebruikt bij garages of bandenpompen bij het tankstation. In het assortiment van Airpress heb je bandenpompen met een slangaansluiting of schroefdraad. Deze pompstokken zijn verkrijgbaar met een hoek van 45º of 90º.

Ook voor onderweg

Ook kan je banden pompen met een compressor die speciaal gemaakt is om banden op te pompen. In het assortiment van Airpress hebben we twee compressoren, namelijk de 12 volt mini olievrije compressor en de olievrije 230 volt compressor. Neem bijvoorbeeld de 12 volt mini olievrije compressor, deze is zeer compact en Ideaal voor onderweg en/of voor op vakantie. Bij deze compressor krijg je drie adapters waarmee je bijvoorbeeld een voetbal, luchtbed of fietsband ook mee kan oppompen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *