EPDM Dakbedekking

Wat zijn de voordelen van epdm dakbedekking

Op platte daken wordt vaak epdm dakbedekking gebruikt. Epdm is een synthetische rubber en is bijna overal tegen bestand, behalve tegen chloor. Zorg dus dat je geen chloor in de buurt hebt. Epdm is een afkorting voor ethyleen, propyleen, dieen en monomeer. Epdm dakbedekking ziet er erg netjes uit.

Een duurzaam product

Epdm dakbedekking gaat wel 50 jaar mee, dit product heeft dus een hele lange levensduur. Dat maakt het erg duurzaam. Je hoeft dus een lange tijd geen nieuwe dakbedekking aan te schaffen, dit bespaart grondstoffen en is dus erg goed voor het milieu. Nog een bijkomend voordeel dat fijn is voor het milieu: epdm is recyclebaar, wat betekent dat je het kunt hergebruiken.

Epdm is naadloos

Naadverbindingen zijn de zwakke plek van een dak. Het is dus een groot voordeel dat epdm folie naadloos is. Epdm dakbedekking is dus vele malen fijner in gebruik. En je hoeft het dus ook niet te kitten, wat normaal gesproken een tijdrovende klus is. 

Epdm is een elastisch product

De elasticiteit van epdm is 400% waardoor dit product zeer veel bewegingen kan opvangen. Dat is erg fijn, denkend al die zware weersomstandigheden in Nederland. De elasticiteit maakt epdm ook duurzamer, omdat het niet gauw beschadigd raakt door extreme weersomstandigheden. 

Goede brandveiligheid

Epdm heeft een hele goede brandveiligheid, het wordt namelijk koud verwerkt en volledig gelijmd. Er gaan jaarlijks behoorlijk wat daken in vlammen op, het is dus een fijne en veilige gedachte dat je dit kunt voorkomen door goede producten te gebruiken. 

Mooie afwerking met een daktrim

Er zijn veel verschillende formaten daktrimmen te koop om het dak mooi af te werken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kraaldaktrim, een universele daktrim of voor een speciale daktrim. Wanneer je een buitenhoek mooi wilt afwerken, kun je kiezen voor een speciale daktrim. Deze is makkelijk te bevestigen met een beetje kit. Daarnaast kun je nog kiezen uit een rechte daktrim of een kraaldaktrim. Een kraaldaktrim loopt een beetje rond en dat zorgt voor een luxueuze uitstraling. Heb je een hoek dat iets naar binnen valt? Daar kun je de daktrim binnenhoek uitstekend voor gebruiken. 

Je ziet dat epdm aardig veel voordelen biedt voor op het dak. Het is wellicht iets duurder in verhouding, maar het gaat dan ook zo’n 50 jaar mee waardoor je bijdraagt aan een duurzamere wereld. En dat het niet brand gevaarlijk is, is denk ik het aller grootste voordeel! Zo woon je een stuk prettiger met dat in je achterhoofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *