Jouw Huis Verkopen via een Erkende Makelaar

Jouw huis verkopen doe je zo

Het verkopen van de woning is vaak nodig om het geld beschikbaar te krijgen voor een andere woning. Echter is het vaak niet eenvoudig om deze verkoop te regelen. Zo moet je bijvoorbeeld niet alleen weten waar je jouw woning het beste aan kunt bieden, maar ook de juiste doelgroep bereiken, de bezichtigingen uitvoeren en de onderhandelingen uitvoeren. Je kunt dit allemaal uit handen geven door een makelaar in te schakelen. Deze professional weet namelijk precies wat er nodig is om de beste prijs voor jouw woning te krijgen en ook alles juridisch op een goede manier af te ronden. Maar waar moet je allemaal aan denken als je tot een verkoop overgaat?

De taxatie van de woning regelen

Een huis te koop in Enschede of een andere stad behoeft een professional die weet wat jouw woning waard is. Je moet daarom als eerste een taxateur langs laten komen om de waarde van de woning vast te laten stellen. De taxateur kijkt hierbij naar de staat van de woning en eventueel achterstallig onderhoud. Ook enkele voorzieningen kunnen een grote rol spelen bij het vaststellen van de prijs. Je kunt dan zelf bepalen of je onder de taxatiewaarde blijft tijdens de verkoop. Een makelaar zal jou hier echter wel altijd adviezen over geven. Deze professional weet immers ook hoe je jouw woning op een goede en effectieve manier verkoopt.

Een goede advertentie en de beste foto’s

Een huis te koop in Hengelo, Enschede of een van de andere steden zal pas aangeboden kunnen worden aan de juiste doelgroep als er een goede advertentie opgesteld is. Hierin staat al veel informatie over de woning, zoals bijvoorbeeld alle ruimtes die hierin te vinden zijn, de isolatiewaarde en eventuele zaken die aangepakt kunnen worden na de verbouwing. Het is daarbij belangrijk dat naar voren komt dat er veel potentie in de woning zit. Ook zal de professional foto’s maken om de woning extra aan het licht te brengen. Doordat deze foto’s professioneel genomen zijn, weet je zeker dat mensen interesse hebben in jouw woning en ook geneigd zijn om een bod uit te brengen die dicht bij de vraagprijs ligt.

De bezichtigingen en de verkoop

Zodra de eerste mensen interesse hebben in jouw woning, zullen de bezichtigingen plaatsvinden. Deze bezichtigingen kun je uit laten voeren door de makelaar, waardoor je zelf nergens meer naar om hoeft te kijken. Je voorkomt hiermee ook dat de emoties de boventoon voeren tijdens de bezichtigingen en de kopers geen goed beeld krijgen van de woning. Na de bezichtigingen kan het bieden beginnen en heb je jouw woning binnen een korte tijd verkocht. De erkende makelaar zorgt dan dat de documenten rechtsgeldig zijn, zodat jij zeker weet dat de kopers niet snel terug kunnen komen op de koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *