Een Bedrijfswagen Schoonmaken

Waarom je bedrijfswagen reinigen met de juiste machine de productiviteit, gezondheid en veiligheid verhoogt?

Bedrijfswagens welke bijvoorbeeld veel gebruikt worden op de bouw, zijn ontworpen voor zware omstandigheden en komen terecht in stoffige en vieze omgevingen. De bus komt tevens in aanraking met gereedschappen, apparaten of onderdelen die de rommel in de auto weten te vergroten. Hoewel dit begrijpelijk is, betekent het ook dat je de wagen voldoende en fatsoenlijk moet gaan schoonmaken evenals bij een bedrijfsruimte. Niet voldoen aan deze onderhoudsnormen kan leiden tot potentiële gezondheidsrisico’s, imagoschade, lagere productiviteit, ongelukken en het risico op boetes van veiligheidsinstanties als je werkt op een locatie die streng gecontroleerd wordt. Gelukkig zijn er tal van manieren om het schoonmaakproces te stroomlijnen en de bedrijfswagen zo snel mogelijk weer optimaal te laten presteren. Laten we eens kijken naar de top 3 redenen waarom je jouw wagen zou moeten reinigen met een machine van wooninformatie.nl.

Apparatuur en gereedschap gaan langer mee

Zelfs het best gemaakte gereedschap en apparatuur zal uiteindelijk slijten, maar als ze dat doen is het vaak op het slechtst mogelijke moment. Het kan lastig zijn om het probleem bij de wortel aan te pakken, maar door de apparatuur regelmatig schoon te maken, gaat deze langer mee en hoeft deze minder vaak te worden vervangen. Als je een poetsmachine koopt om je voorwerpen te reinigen, verwijder je het meeste vuil, waardoor je auto minder vies wordt en de slijtage aan zowel je wagen als het gereedschap vermindert wordt. Als je in een risicovolle omgeving werkt, zoals op een bouwplaats, moet je wellicht extra voorzichtig zijn met het gereedschap. Een polijstmachine kopen kan ook worden gebruikt om de buitenkant van de wagen te poetsen, die een visiteplaatje van je onderneming vormt. Het regelmatig schoonmaken van het gereedschap zal ook helpen om het risico van infecties en ongelukken te verminderen. 

Werk gezonder en productiever

De gezondheid en het welzijn van jezelf en je werknemers zijn van het grootste belang en iets wat in het achterhoofd van elke aannemer of ZZP’er zou moeten staan. Als het personeel regelmatig wordt blootgesteld aan stof en bacteriën, lopen ze een groter risico op gezondheidscomplicaties. Stof kan bijvoorbeeld schadelijk zijn voor mensen met een allergie of astma. Met een machine van wooninformatie.nl wordt het interieur van de wagen weer fris en schoon en verwijder je een groot deel van het stof dat zich in de wagen ophoopt. Door dit aan te pakken, verminder je het risico op allergieën en verbeter je de algemene luchtkwaliteit in de wagen, waardoor het een gezondere werkplek wordt. Dit vermindert op zijn beurt het aantal ziektedagen van jezelf en werknemers en de kosten voor de gezondheidszorg.

Houdt de boel georganiseerd

Als je bedrijfswagen een grote, rommelige puinhoop is, wordt het veel moeilijker om het gereedschap en de materialen te vinden die je nodig hebt. Dit kan ertoe leiden dat werknemers er langer over doen om hun taken af te maken, wat ten koste kan gaan van de productiviteit. Door je wagen regelmatig te reinigen met een poetsmachine kun je het interieur opgeruimd en georganiseerd houden, zodat je materialen en gereedschap gemakkelijker kunt vinden wanneer je ze nodig hebt. Dit kan de bedrijfswagen ook een aangenamere omgeving maken om in te werken, waardoor het stressniveau daalt en het moreel van de werknemers verbetert. 

Een bedrijfswagen kan een rommelige werkplek worden, maar dat hoeft niet zo te blijven. Door de binnenkant en de buitenkant van de wagen regelmatig met het juiste gereedschap schoon te maken, wordt de werkomgeving gezonder en productiever. Het kan ook de levensduur van dure apparatuur verlengen, waardoor het op de lange termijn goedkoper werken wordt. De machines zijn gemakkelijk te gebruiken en kunnen je helpen om op de top te blijven opereren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *