Trapliften

Eerste hulp bij het kiezen van een traplift

Soms is het onvermijdelijk en moet je voor bepaalde redenen een traplift laten installeren. Voor sommigen mensen is dat een hoge drempel. Je bent altijd gewend geweest om trap te lopen en opeens houdt dat op. Dat is iets wat je moet accepteren, maar wat zeker niet makkelijk is. En dan moet je nog kiezen welke traplift voor jou geschikt is. Gelukkig kun je daar een handje bij geholpen worden. Lees dit artikel, die je verder op weg helpt.

Korte of lange periode

Allereerst is de vraag of je een traplift zoekt voor een lange of een korte periode. Dat kan namelijk de keuze van een traplift beïnvloeden. Stel je hebt een blessure, die over een paar maanden waarschijnlijk weg is. Dan is het aanschaffen van een traplift een behoorlijke uitgave. Dat neemt natuurlijk niet weg, dat je die wel nodig hebt. Om die paar maanden te overbruggen, zou je een traplift kunnen huren. Zo ben je minder geld kwijt aan een traplift en wordt deze weer netjes weggehaald als deze niet meer nodig is. 

Daarnaast kan het natuurlijk ook zijn dat je de traplift voor een ander aan moet schaffen. Dat kan voor een van je ouders of grootouders zijn bijvoorbeeld. Wellicht is je oma net ten val gekomen en kan ze nu niet meer traplopen. Echter is alles al in werking gezet om te verhuizen naar een bejaardentehuis. Ook in dat geval kun je natuurlijk beter een traplift huren, in plaats van er een aan te schaffen.

De voordelige optie

We hoeven je vast niet te vertellen dat de aanschaf van een traplift een enorm bedrag is. Trapliften zijn nou eenmaal duur in aanschaf. Daarom is het huren ervan ook een geschikte optie, als je deze kort nodig hebt. Je huurt er namelijk al een vanaf € 70 euro per maand. Dit betekent dat je deze beter kunt huren, ook al heb je de lift een jaar nodig. De goedkoopste traplift is namelijk € 1.700 euro. Dat zijn flinke bedragen voor een hulpmiddel in huis. Voor dat geld kun je ook alleen maar een traplift scoren voor een rechte trap. 

Het vervelende van zo’n lift is natuurlijk dat je altijd afhankelijk bent van de vorm van je trap. Heb je een trap in huis met meerdere bochten? Dan moet je al gauw denken aan € 3.000 als aanschafprijs. Bovendien kunnen er natuurlijk ook nog allerlei wensen van jou als gebruiker bij komen. Je kunt dan gemakkelijk op de € 4.000 euro uitkomen voor een traplift in huis.

Realiseer je dat dit tweedehands prijzen zijn. Dat betekent dat deze traplift kosten nog relatief voordelig zijn. Stel je voor dat je een nieuwe traplift koopt, dan moet je al helemaal diep in de buidel tasten, want die zijn meestal dubbel zo duur. Een tweedehands optie is dan de betere keus.

Traplift van kwaliteit

Een tweedehands traplift is in veel opzichten een goede keus. Ten eerste is de prijs natuurlijk veel voordeliger. Daarnaast krijg je vaak ook een traplift van een van de betere merken. Denk hierbij aan Otolift en ThyssenKrupp bijvoorbeeld. Daarnaast krijg je altijd een garantie van een jaar, ook al is de traplift gebruikt. Een traplift moet van kwaliteit zijn en te allen tijde goed functioneren. Mensen zijn er tenslotte afhankelijk van. 

Je hebt ook de optie om 10 jaar garantie te krijgen, als je een onderhoudscontract afsluit. De traplift wordt dan onderhouden voor u, zodat je er nog jaren plezier van kan hebben. Dat is natuurlijk wel de bedoeling, na zo’n grote investering. 

Vraag ook bij het WMO-loket van uw gemeente naar of je een vergoeding kunt krijgen. Zo kun je nog voordeliger die traplift bekostigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *