luxe bed

Waarom een luxe bed lekkerder slaapt

Als je ooit in een echt goed hotel geslapen hebt weet je vast waar we het over hebben wanneer we over de ongelooflijk heerlijke bedden praten. Alsof je op een wolkje valt en nog nooit zo uitgerust wakker bent geworden! Sterrenhotels investeren dan ook zonder twijfel in échte luxe en kwaliteit. Maar wat maakt dat zo’n luxe bed nu eigenlijk lekkerder slaapt?

  1. De grootte

Een écht luxe bed van goede kwaliteit komt natuurlijk niet als twijfelaar voor twee personen: dat luxe bed is een gigantische kingsize variant waar je jezelf meerdere keren om kunt draaien en nog niet op de grond rolt! Hoe groter je bed is, hoe makkelijker je jezelf kunt bewegen en hoe meer ruimte je hebt. En die ruimte is ontzettend belangrijk. Zo voorkomt het bijvoorbeeld dat je voeten uit het bed steken (wat voor spierklachten kan zorgen), en dat je lichaam precies zo kan liggen dat je in je slaap comfortabel bent. 

  1. Het beddengoed

Naast de afmetingen van het bed zijn ook de afmetingen van het beddengoed alles behalve standaard. Het beddengoed op een luxe bed is namelijk groot genoeg om aan de zijkanten onder het matras gestopt worden. Dit betekent dat je altijd genoeg dekbed beschikbaar hebt: of je nu alleen of met z’n tweetjes slaapt. Dat luxe dekbed bestaat natuurlijk uit donsveertjes zodat je iedere nacht lekker in de wolken kunt slapen en het echte hotelgevoel kunt ervaren. 

luxe bed

  1. De kussens

Een luxe bed heeft meer dan een paar simpele hoofdkussens. Het wordt versierd met kussens van dons, microfiber, leeskussens, nekkussens – en ga zo maar door. Daarnaast zijn de kussens van een luxe bed vaak ook wat langer dan het standaard kussen. Zo wordt je nek ook na drie keer omdraaien nog steeds door hetzelfde kussen ondersteund. Mocht deze overdaad aan kussens op bepaalde momenten toch wat minder handig zijn, dan is er altijd wel een opslagplekje in de buurt waar een aantal kussens opgeborgen kunnen worden. 

  1. De stoffen

Luxe bedden zoals je ze in hotels vindt worden bestrooid met luxe, duurzame stoffen zoals Egyptisch katoen en 100% geweven percal katoen met hoge draaddichtheid. Dit katoen geeft het luxe bed de luxe en nette uitstraling en de hoge hoeveelheid draden zorgt ervoor dat de stof lekker zacht en subtiel aan blijft voelen voor de huid. Daarnaast zorgen dit soort hoge kwaliteit stoffen er ook nog eens voor dat je tijdens de winter lekker warm, en tijdens de zomer lekker fris onder de dekens kunt kruipen! 

  1. Een topper van dons

Als kers op de taart wordt het luxe bed nog comfortabeler gemaakt met een donzen topper die ervoor zorgt dat je extra zacht ligt en ook nog eens wat extra versteviging hebt voor een goede nachtrust. En laten we de fluffy uitstraling niet vergeten: het oog wilt ook wat!

Wanneer ga jij aan de slag om je eigen luxe bed te creëren? 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *