Voordelen snelroldeur

Snelroldeuren of snelloopdeuren worden steeds vaker toegepast en dat is natuurlijk niet voor niets. Je vindt ze veel in de productie, distributie en logistiek. Maar waarom is deze bedrijfsdeur nu zo populair? In dit artikel worden enkele belangrijke voordelen benoemd.

Onnodige warmte- of koudeverlies 

Openstaande deuren worden tot een minimum beperkt. De snelroldeur kan namelijk zo ingesteld worden dat deze snel en automatisch open en dicht gaat bij passeren van mensen en voertuigen. Bij de juiste toepassing van snelroldeuren wordt onnodige warmte- en koudeverlies tegengegaan, wat direct leidt tot een besparing van energiekosten.

Minimale tocht

Een betere klimaatbeheersing door het gebruik van snelroldeuren zorgt voor een aangenamere werkplaats. Het is nou eenmaal fijner om te werken in een ruimte waarbij de temperaturen niet veel schommelen en waar minimale tocht wordt ervaren. Dit heeft ook nog eens als voordeel dat werknemers minder snel ziek worden.

Optimale hygiëne

Automatische deuren die snel open en dicht gaan, zorgen voor een optimale hygiëne. Om deze reden worden snelroldeuren bijvoorbeeld ook gebruikt in cleanrooms. De lucht in cleanrooms is vele malen schoner dan de lucht die we dagelijks inademen. Om besmetting van naastgelegen ruimtes te voorkomen, wordt de cleanroom vaak op overdruk gehouden. Om de kans op contaminatie zo laag mogelijk te houden en te voorkomen dat kostbare energie verloren gaat, is het belangrijk dat de deur goed afsluit.

Een goed afsluitende deur is echter niet voldoende. Op het moment dat de cleanroomdeur open gaat, zal de luchtdruk dalen, ontsnapt de gezuiverde lucht, en krijgt ongezuiverde lucht de kans om de cleanroom binnen te dringen. Het is daarom ook belangrijk dat de de cleanroomdeur snel en veilig open en dicht gaat, zodat de doorgang zo kort mogelijke tijd open staat.

Onderhoudsvrij?

Geen enkele bedrijfsdeur is onderhoudsvrij. Een snelloopdeur staat echter wel bekend als onderhoudsarme toepassing. Dit komt vooral door de zelfherstellende werking. Waar hard gewerkt wordt, gaat natuurlijk ook weleens wat mis. Denk bijvoorbeeld aan een productieomgeving waar gewerkt wordt met heftrucks, stapelaars of palletwagens. Het kan dan altijd gebeuren dat een voertuig tegen de deur rijdt. Bij een snelloopdeur is er dan meestal niet veel aan de hand, omdat deze zichzelf zal herstellen zodra de deur weer opent. Het deurblad van een snelloopdeur is flexibel en bevat geen onderdelen die snel kapot kunnen gaan bij normale werkprocessen.

Veilig

Zoals gezegd, zorgt een snelroldeur voor een betere klimaatcontrole wat een positieve impact heeft op de gezondheid van de werknemer. Een snelloopdeur is daarnaast ook veilig doordat er bijna onmogelijk letsel kan ontstaan wanneer een persoon onder de deur terecht komt. Het doek in de snelloopdeur is namelijk licht in gewicht, flexibel en bestaat uit zachte materialen.

Kortom, de snelroldeur biedt vele voordelen voor de werknemer en werkgever. Een snelroldeur werkt hygiënisch, is veilig en draagt bij aan een betere klimaatcontrole. Dit is positief voor de gezondheid van de werknemer en dus voor de portemonnee van de werkgever. En vergeet hierbij ook niet de efficiëntie, besparing op energiekosten en onderhoudskosten. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *