Isolatie materiaal

Verschillende isolatiematerialen voor verschillende doeleinden

De verschillende soorten isolatiematerialen op een rijtje

Ben jij benieuwd welke verschillende soorten isolatiematerialen er zoal zijn? Misschien heb je al eens van xps platen. Naast dit isolatiemateriaal zijn er nog veel meer soorten isolatiematerialen voor verschillende doeleinden. Wij hebben enkele van deze isolatiematerialen en hun doeleinden voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor meer informatie over de soorten isolatiematerialen die er zijn en waar ze voor gebruikt worden.

EPS platen

Bekende isolatiematerialen zijn eps platen. Dit staat ook wel bekend als piepschuim en bestaat voor ruim 98% uit lucht. Dit maakt dat je hiermee uitstekend kunt isoleren. Dit materiaal is zowel gebruiksvriendelijk als vriendelijk voor de portemonnee. Ook is het vrij licht en eenvoudig recyclebaar. Dit materiaal bestaat uit platen die geperst en op maat gesneden zijn in een mal en losse bolletjes.

XPS platen

XPS platen staan ook wel bekend als geëxtrudeerd polystyreen. Dit materiaal is vochtwerend in is de enige soort isolatiemateriaal die je in een omkeerdak kunt gebruiken. Dit isolatiemateriaal wordt tevens onder de grond gebruikt om funderingsmuren te isoleren.

PUR

PUR wordt als isolatiemateriaal voornamelijk gebruikt voor isolatie van vloeren of om moeilijk bereikbare of oneffen oppervlakken te isoleren. Dit isolatiemateriaal is uitermate geschikt hiervoor.

Minerale wol

Minerale wol kun je ook wel vinden in glaswol of rotswol. Dit materiaal is zeer eenvoudig te bewerken en daarmee geschikt voor diverse vormen van isolatie. De veelzijdigheid van het materiaal maakt het vrij populair om mee te werken.

Cellulose

Cellulose zorgt ervoor dat de binnenmuur, zoldervloer of het dak van thermische en akoestische isolatie wordt voorzien. Dit materiaal is bovendien zowel zonwerend als vochtregulerend en wordt om deze redenen dan ook veel toegepast.

Houtwol

Houtwol komt voor in de vormen van panelen of dekens. Dit materiaal is bij uitstek geschikt voor de isolatie van binnenmuren, plafondisolatie en dakisolatie en wordt hier dan ook veel voor gebruikt.

Cellenglas

Cellenglas beschikt over een grote drukweerstand. Dit materiaal wordt vooral gebruikt voor vloerisolatie, kelderisolatie, plafondisolatie en binnenmuurisolatie.

Cellenbeton

Cellenbeton wordt vooral gebruikt in de bouw. Dit materiaal is zeer populair, omdat het een sterke isolerende werking heeft. Het wordt veel toegepast bij de isolatie van plafonds en de isolatie van binnenmuren.

Je weet nu meer over de verschillende soorten isolatiematerialen die er zijn. Echter waren ze dit nog niet allemaal. Zoek je meer informatie over isolatiematerialen? Kijk dan gerust eens rond op internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *