Ventilatie in je Woning

Ventilatie en architectuur: Hoe ontwerp je een ademende woning?

Een nieuw huis ontwerpen is een geweldige ervaring. Je krijgt de kans om geheel naar eigen wens een huis samen te stellen. En als je het doet, kun je het beter meteen goed doen. Je moet nadenken over alle details en ervoor zorgen dat jouw huis een duurzame woning van de toekomst wordt. Want als je eenmaal de keuze hebt gemaakt om te investeren in het ontwerpen van een heel eigen huis, wil je hier natuurlijk wel optimaal en zo lang mogelijk van kunnen genieten. Wat daarbij heel erg belangrijk is, is de luchtkwaliteit van je woning. Door hier goed over na te denken tijdens het ontwerpen van je woning, zorg je dat je een perfect klimaat creëert in je eigen huis. 

Hoe zorg je voor goede luchtkwaliteit in huis?

Als je helemaal van vooraf aan begint met het ontwerpen van je huis, heb je de kans om gelijk een goede ventilatie te realiseren. Dit begint met voldoende ventilatieroosters en goede afzuiging. Een WTW unit is perfect als je goede ventilatie wil in huis, maar je in de winter niet de hoofdprijs wil betalen voor een warme woonkamer. Met een WTW unit zorg je dat de lucht geventileerd wordt, maar de warmte wel binnen blijft. Super fijn om de koude winters door te komen met een goede luchtkwaliteit. De volgende stap is goede isolatie. Dit is sowieso heel belangrijk. Het helpt om de luchtvochtigheid te regelen en het zorgt dat het langer lekker warm blijft in huis. Ook dit zorgt voor een duurzame woning. En het is ook nog eens leuk voor je portemonnee.

Waar moet goede ventilatie aan voldoen?

Als je denkt aan het ventileren van je huis, denk je misschien aan alle ramen en deuren opengooien voor wat frisse lucht. En dit kan werken, maar laten we eerlijk zijn: in de winter is dit niet de meest ideale manier om wat frisse lucht in huis te krijgen. Je kunt dan beter met mechanische ventilatie aan de slag gaan. Een goed ventilatiesysteem moet genoeg capaciteit hebben voor de ruimte die je wilt ventileren. Je kunt geen woonkamer en keuken ventileren met dezelfde capaciteit als een kleine badkamer. Daarnaast is een goede filter heel belangrijk. Een plasmafilter afzuigkap is een van de beste filters die je kunt krijgen op het moment. Zo’n afzuigkap is perfect voor in de keuken. Het is de perfecte manier om geurtjes en vervelende stofjes tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *